StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsnimljeni u zagrebu

Misteriozni poduzetnik optužen je da je Josipi Pleslić davao mito. Danas su viđeni na kavi...

Piše Vijesti SD
5. ožujka 2024. - 17:28

Josipa Pleslić viđena je danas na kavi s misterioznim bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane. Sastanak je snimljen u jednom zagrebačkom trgovačkom centru, piše Jutarnji list. 

Podsjećamo, Milenko Bašić jedan je od najkontroverznijih i najbogatijih poduzetnika iz BiH, vlasnik tvrtke Lager d.o.o. i glavni investitor u Vjetroelektrane Krš-Pađene, optužen da je od 2017. do 2020. godine podmićivao Josipu Rimac kako bi iskoristila tadašnji politički utjecaj za lobiranje u državnim institucijama.

Prema navodima USKOK-a, Rimac je od studenog 2017. do svibnja 2020. godina od spomenutog poduzetnika primala najmanje 40.000 kuna mjesečno. Pritom je od Gabrijele Žalac, tadašnje ministrice i članice nadzornog odbora HBOR-a tražila da ishodi suglasnost ostalih članova nadzornog odbora kako bi se odobrilo kreditiranje izgradnje Vjetroelektrane Krš-Pađene.

U porukama Josipe Rimac i Ivana Turudića, koje je prvi objavio Jutarnji, spominje se i sam Bašić. Jedan od najspornijih trenutaka tog dopisivanja odnosi se na one pokušaje Josipe Pleslić ex Rimac da kod Turudića ostvari određene pravne olakšice koje se, između ostalih, odnose i na Milenka Bašića. Budući glavni državni odvjetnik te je navode opovrgnuo.

26. travanj 2024 22:22