StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOpći sabor HDZ-a

Konsenzusom prihvaćene izmjene statuta, sada su u općem saboru predstavnici svih županija. Glavni tajnik Katičić: "Budite ponosni na našu stranku!"

Piše Branimir Periša
20. listopada 2024. - 12:23
Zagreb, 250924. Ilica, Hrvatski sabor. 8. sjednica Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog sabora. Na fotografiji: Krunoslav Katicic.Damjan Tadic/Cropix

Opći sabor HDZ-a konsenzusom je prihvatio tri krucijalne izmjene dosadašnjih članaka Statuta HDZ-a – konstatirao je Andrej Plenković, na funkciji predsjednika Radnog predsjedništva općeg sabora stranke. Najvažnija izmjena jest da se umjesto dosadašnjih 10 članova predsjedništva bira 21, sukladno broju županija.

S time smo zaokružili konsolidaciju stranke istakao je u nastavku Krunoslav Katičić, glavni tajnik HDZ-a.

-To osigurava ravnomjernu zastupljenost u središnjem tijelu stranke, a izmjene su i u tom pravcu da se u sastav Općeg sabora uvode predstavnici dragovoljaca Domovinskog rata, utemeljitelja stranke, akademske zajednice i mladih.- kazao je glavni tajnik.

Govorio je o pokušajima oporbe da na razne načine difamiraju HDZ i pozvao sve članove da se tome odlučno odupru i budu ponosni svojom strankom.

-Od siječnja do listopada našoj stranci pristupilo je 4790 novih članova, čiji je sastav i dobna struktura upravo idealan. U SDP-u toliko ih ima ukupno, a možete se ponositi i s poslovanjem stranke, koje je racionalno, besprijekornih financija. Nadalje, dobro smo prošli na izborima za EU parlament, također i u BiH, te vam poručujem da uvijek imate na umu da su naše glavne riječi timski rad, izvrsnost, integritet. – zaključio je Krunoslav Katičić.

 

20. listopad 2024 12:23