StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKA ŠKRTICA

Gdje je najjeftinije plaćati račune? Državna firma će vas opelješiti, a jedno mjesto posebno iznenađuje

Piše Dora Koretić/JL
10. siječnja 2024. - 08:35

Za one koji svoje račune još uvijek iz nekog razloga radije plaćaju na šalteru nego internet bankarstvom - dobro je znati da naknade, ovisno o tvrtki preko koje plaćate, variraju gore od Bitcoina, i da ćete pritom najgore proći upravo kod onih kojima je platni promet jedna od primarnih djelatnosti.

Velika škrtica oboružala se s nekoliko računa i obišla neka od najčešćih mjesta na kojima ih je moguće podmiriti, a u našem kratkom videu možete vidjeti kolike su cijene i gdje vam se najviše, a gdje najmanje isplati otići.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO:

Naravno, praksa pokazuje da će potrošači najgore proći na mjestima koja su u vlasništvu države - kod jednog od njih minimalna naknada je gotovo triput veća od najniže koju smo pronašli, a posebno je zanimljivo da se to mjesto s najnižom naknadom uopće ne bavi platnim prometom niti sličnim poslovima i da nikad ne biste niti pomislili kako biste tamo mogli platiti račune.

Naknade tako variraju od 26 centa po računu fiksno pa sve do 3.32 posto od ukupnog iznosa računa, s time da kod ovog posljednjeg naknada ne može biti niža od 66 centa, ali niti viša od 13.25 eura.

U njihovom videu otkrijte kakvo je stanje na tržištu i pronađite najbolju opciju.

27. travanj 2024 02:32