StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSlučaj Agrokor

Dobavljači u ponedjeljak očekuju sastanak s novoizabranim povjerenikom i nadaju se dogovoru oko plaćanja bez čega nema isporuke robe Konzumu

8. travnja 2017. - 21:39

 

 
Predstavnici Koordinacije proizvođača i dobavljača Agrokora izjavili su kako već u ponedjeljak očekuju poziv na sastanak s novoimenovanim povjerenikom u Agrokoru, kojemu će iznijeti svoje osnovne zahtjeve kako bi nastavili isporuke robe Konzumu.

Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe, kazao je u ime Koordinacije kako će po njihovim informacijama povjerenik u Agrokoru biti imenovan već u ponedjeljak ujutro.

-Već u ponedjeljak očekujemo sastanak s novoimenovanim povjerenikom na kojemu ćemo iznijeti zahtjeve koje smo još prije desetak dana iznijeli bankama. Vjerujemo da će ih on prihvatiti i da ćemo se dogovoriti po pitanju ispunjavanja tih zahtjeva i da ćemo tada moći nastaviti s redovnim isporukama roba prema Konzumu - kazao je Stanković.

Koordinacija proizvođača i dobavljača koncerna Agrokor izvijestila je u petak kako od subote kreće obustava isporuke roba tom koncernu, koja će trajati do dogovora s bankama.

Stanković je danas ponovio tri osnovna zahtjeva dobavljača, koja su, smatra, jednostavna za rješenje.

-Prvi je da se prihvati naš prijedlog otplate starih potraživanja prema Konzumu, drugi da se riješi pitanje regresnog duga koji postoji prema dobavljačima Agrokora i da se vrati na Agrokor, te da se osigura prioritetno plaćanje novih isporuka Konzumu od ponedjeljka nadalje - kazao je Stanković.
 

 
 

23. svibanj 2024 17:25