StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Danas promjenljivo do pretežno oblačno i uglavnom toplo. Evo gdje je moguća i kiša

Piše hina
29. veljače 2024. - 08:17

Danas se u Dalmaciji očekuje promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, osobito prema kraju dana na jugu.

Puhat će slaba i umjerena bura, od sredine dana okrenut će na jugo koje će postupno jačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 21 °C, , prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U čitavoj Hrvatskoj bit će promjenljivo, mjestimice i pretežno oblačno. Ponegdje kiša, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu, najprije sjevernom, a navečer i južnom.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slaba i umjerena, na sjeveru na udare mjestimice jaka i olujna bura, od sredine dana na srednjem i južnom jugo u jačanju. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 16 i 21 stupnjeva Celzijusovih.

Sutra, u petak, očekuje se promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim u drugom dijelu dana. Povremeno kiša, a na jugu su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar uglavnom slab, u Lici, na istoku te na krajnjem sjeveru ponegdje umjeren jugoistočni.

Na Jadranu umjereno, mjestimice na srednjem i južnom dijelu i jako jugo, a u noći i ujutro na sjevernom bura. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna većinom između 12 i 17 °C.

29. travanj 2024 07:08