StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGLAVA ŠOTOBRACO

Da je s nama, Mićo bi izija sav snig, pa i trosku iz Ravnih kotara!

Piše Branimir Periša
6. ožujka 2023. - 16:20

- Blaženi moj Milan, laka mu zemlja! - duboko je uzdanila Dobra Parona, gledajući kroz ponistru betulice na kalu sjajnu od uporne kiše. Rekla je oto teškoga glasa, ka šta se žali za nekin najmilijin.

Ni uz najbolju volju nježini se najdraži gosti ne mogu sititi nikakvoga Milana iz nježinoga života za kojin bi tolko teško tugovala.

Eto znala san da ste ga zaboravili, pari da otaj pridobri čovik nikad nije oda zemljon. A da je Mićo živ, nikavih problema ne bi ovih dana imali sa snigon i zametenin judima u Lici, a snaša bi se on bome i za ono Crno brdo od TEF-ove troske u Biljanima Donjin. Ne bi Rvaska zato dospila u situaciju da po presudi Evropskoga suda plaća visoku novčanu kaznu.

- E, zato je država biće i raspisala prodaju obveznica - reka je El Tigre. Oće li in biti dosta miljarda eura, još ako bude i Todoriću tribalo platiti za njegovu kompaniju...

- Povećali su na miljardu i po, jutros je javilo radijo! - dometnija je Bili Smo Uskoro.

- Nego, ko je i šta je otaj Milan, Mićo? - upita je Dobru Paronu. Jel‘ on možda niki bagerist, oli vozi ralicu ?

 - Eto na, sve gore od gorega! - zavapila je prema nebu. Da ko je? Milan, Milan Bandić nikad priželjeni, bila mu je godišnjica smrti. Eto ko je i da je danas živ izija bi on cili otaj snig, pa bi poslin priša i na otu vražju trosku u Ravnin kotariman, sve do zadnje mrvice! Ajde recite, koji je oto današnji političar u stanju biti tolko efikasan i nepokolebljiv kada je najgore!? Nema ih! - podbočila se prema njiman dvojici.

- PAH! - reka je na oto B.S. Uskoro, na šta ga je ona čudno pogledala pa jon je strpljivo objasnija da je rič o PAH-ovima, oliti jako otrovnin spojeviman iz ote troske. Nikomen, niti sa onoga svita ne bi poželija da se baš najide ote crne škalje. Brrr! - stresa se i odma nagnija iz bićerina.

- Je, dobro ste kazali - priključija se El Tigre. Jedino bi dobri Mićo iša isprid manitih vozača koji su pošli na put sa litnjin gumaman unatoč svin upozorenjiman! Nije se rodija koji bi ka on, kada sustav zakaže, guca snig, led, trosku i sve šta triba za taki svit, pokoj mu duši.

- A di je ono kada je pija mutnu vodu sumnjive kvalitete u onomen zagrebačkon naselju ka žaba i općenito, delal‘ kao konj za dobrobit građana!? Pa i zagrebačke škovace on bi rišija, makar ih po cile noći sam odvozija iz haustora - sa sjeton u glasu pribire po misliman B.S. Uskoro.

- Da ipak nismo teke pritirali!? - zabrinija se El Tigre, jerbo je Mićo ipak napravija puno sadašnjih zagrebačkih problema. Onda je B.S. Uskoro reka da je dobro pritirati, jerbo da nije toga, ne bi bilo ni legenda. Zamislite samo da je reći pravu istinu o Kraljeviću Marku? Svit bi onda posta sve sama magla i tama, zaključija je i objavija in da ipak ima dobrih vijesti. Najbolja je ona da u moru poskupljenja toaletni papir iđe doli, i to dobrih deset posto. Više nema krize sa celulozon!

- Jupi! - veselo je zacičala Dobra Parona. Konačno!

Na to je El Tigre kaza da stvar ipak ne mrliše na dobro, jerbo, ako guzic papir iđe jeftiniji, znači da iz prikrajka prite velika sr...nja. Zato je politički mudra odluka da narodu bude šta dostupniji osnovni artikal u tako složenin situacijaman, a sve ostalo je demagogija - objasnija in je sa sigurnošću, ka da je Ljubo Jurčić. Šta bi na to reka Mićo!? - jopeta je zavapila Dobra Parona, na šta se odnekuda začulo samo:

- Pojedi si ga!

29. travanj 2024 02:08