StoryEditorOCM

Branitelji napali Skeju, kažu da ‘drami‘ i samo skreće pažnju na sebe. Pojavili se i svjedoci - na strani su policije!

Piše VIJESTI SD
7. kolovoza 2023. - 06:42

Iako je PU šibensko-kninska još u jutarnjim satima na Dan pobjede i hrvatskih branitelja objavila zašto je na ulazu u Knin prepratila do postaje na kriminalističko istraživanje pukovnika Marka Skeju i 20 njegovih suboraca iz veteranske bojne Rafael Boban, ne prestaju uznemirene reakcije branitelja, piše Večernji.

image
Josko Ponos/Cropix

A razlog je bezglavo probijanje ‘blokirane‘ ceste, što je napravio jedan od automobila iz Skejine kolone, nakon što su se zaustavili nasred prometnice kod skretnja za Biskupiju 13 kilometara do Knina i izvodili performans na cesti. Policija je potvrdila da su Skejo i suborci htjeli do Knina zatvorenom cestom, umjesto putem preko Biskupije koji je ranije najavljen u sklopu organizacije te su blokirali cestu.

Tko je policajac koji je Skeju odgovarao od Knina? Ušao je u HV kao dijete, ne blatite ga! Javila mu se i šokirana kćer

Skandal koji su izazvali bio je, dakle, nepotreban - jer preko Biskupije su se bez problema doveli i drugi uzvanici, posjetitelji te novinari. Doveo bi se i Skejo, policija nije imala namjeru postupati dok nije probijena zabrana i ugrožen promet. U Kninu su novinari vidjeli desetke pripadnika HOS-a, veliki broj stigao je iz Slavonije, nitko nije doživio ni najmanji incident.

image
Josko Ponos/Cropix

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Zakrčili su cestu i snimali se, preusmjeravali automobile i ometali promet. U koloni je bila ekipa Večernjeg, kažu da su vidjeli cijeli događaj. 

Mnogi hvale policiju jer je ‘stopirala‘ Skeju i ‘crnokušuljaše‘ ispred Knina: ‘Bravo, napokon da ih je netko zaustavio‘

Razgovarali su i sa Predsjednikom Saveza udruge HOS-a Borislavom Barišićem koji je prozvao Skeju zbog njegovog ponašanje.

"Nije mi jasno zašto jedini nije ušao u Knin. Vidio sam snimke i pitao sam otkud kamera koja ih tamo čeka? Nemojte da ispadne kako mi stavljajte riječi u usta, ali naravno da se svi pitaju što stoji iza toga, zvalo me stotinu HOS-ovaca jutros, potreseni su zbog Skejinog uhićenja, ali čini se kako opet skreće pozornost na sebe...

Napravio je opet i štetu cijelom HOS-u, jer nikakav problem ne postoji s našim odorama, zastavama i svi smo se normalno fotografirali n tvrđavi u Kninu, hrvatska vojska nas je pozdravljala, mene su pozvali da sudjelujem u prednjim redovima, ali nisam, gušt mi je kulturno doći i popričati sa suborcima, proslaviti naš dan. Ja sam običan branitelj, tako se i predstavljam i nas se srdačno dočekuje od Knina do Vukovara", komentirao je za Večernji list Barišić Skejin ‘incident‘.

29. travanj 2024 01:21