StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetministar o epidemiji

Beroš: Razumijem epidemiologe koji kažu da trebaju jače mjere, ali treba naći balans. Mnogi uvode lockdown, a rezultati im izostaju

Piše šibenski.hr
28. listopada 2020. - 11:20

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2378 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12736. Među njima su 932 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata. Preminule su 23 osobe, što je dosad najveći broj preminulih u jednom danu.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je za N1 današnju situaciju u Hrvatskoj.

Rekao je da je popunjenost KB Dubrava 90,2 posto, ali da se aktivira novi dio u zgradi s još 200 kreveta.

- Jučer je došlo 10 novih respiratora od kojih jedan nije tehnički adekvatan - rekao je Beroš.

Javlja se mnogo umirovljenih liječnika

- Naša odgovornost može doprinijeti sprečavanju rasta novozaraženih. Napravit ćemo sve da zdravstveni sustav funkcionira čim duže i čim bolje. Napravit ću sve da se omogući maksimalno dobro funkcioniranje u kontekstu ove krize. Javlja se veliki broj umirovljenih liječnika, studenata i učenika srednjih škola. Postigli smo homogenizaciju i pozivam i druge da nam se priključe da suzbijemo epidemiju -  kazao je.

- Mnoge države uvode lockdown, a izostaju rezultati tih mjera. Ja uvažavam, i sve slušam, razumijem i epidemiologe koji kažu da trebaju jače mjere, ali treba sagledati i gospodarstvenike kojima su i ove mjere previše... Treba naći balans - kaže ministar zdravstva.

23. travanj 2024 11:47