StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZORAN MILANOVIĆ:

Andrej Plenković je bio štićenik u svim režimima, izbjegao je JNA na temelju lažne dijagnoze

Piše HINA
23. listopada 2020. - 17:23


Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak da je premijer Andrej Plenković bio "štićenik svih režima" te da je na temelju lažne dijagnoze anemije izbjegao služenje vojnog roka u bivšoj JNA.
"Plenković je bio štićenik u svim režimima, na temelju lažne dijagnoze anemije je izbjegao služenje vojnog roka, ja ne znam nikog iz svoje generacije koji je to uspio", rekao je Milanović na konferenciji za medije u Uredu predsjednika.
Dodao je kako to "djeca i sinovi komunističkih glavešina" nisu mogli izbjeći, već samo povlašteni, što u kontekstu te priče govori o Plenkoviću, a ne o njegovoj majci.
"On je bitan, a ne mama. On je bio štićenik, lojalan sluga tog režima, on se sa svima nama rugao Tuđmanu, to zna 10 ljudi. Na meni je da govorim istinu, a ako ti se ne sviđa ta istina, obračunaj se s istinom", poručio je Milanović.
Ustvrdio je kako su Plenkoviću jedino bitni karijera i osobni probitak te da će Hrvatsku napustiti 2024. godine kada će, ako njegova Vlada opstane, dati ostavke pred izbore, predstaviti nasljednika i kandidirati se za Europsku komisiju.
"To je zapisano u dječjim almanasima", kazao je Milanović.
Također je, komentirajući premijerovo odbijanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost dok se ne ispune potrebni uvjeti, rekao kako Vlada nije ovlaštena davati naloge Koordinaciji za sustav domovinske sigurnosti i ocijenio da se time kupuje vrijeme.
"Ovime se, nažalost, kupuje vrijeme. Premijer koji je osobno ovo nazvao radikalizacijom i terorizmom, Hrvatskoj je pokazao jezik ili srednji prst. On se ne želi naći, ne mora, ali neka javnost zna što kaže zakon i što tko smije", poručio je.

25. travanj 2024 16:07