StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAVIČNI DETALJI

Zet preminule Zadranke: "Supruga me nazvala i rekla da je pronašla mrtvu majku svu u krvi, pas je stajao iznad nje..."

Piše VIJESTI SD
31. siječnja 2024. - 18:42

Hrvatsku javnost zgrozila je vijest kako je u utorak rano ujutro u stanu u Ulici Ante Starčevića, Bulevaru, u Zadru pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe u dobi od 82 godine, te da je obdukcijom utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa u vlasništvu njezina unuka, vojnika, koji joj ga je ostavio na čuvanje.

Šokiran ovom tragedijom je i Antonio Dragić, zet preminule starice, koji je za Novi list kazao kako je 82-godišnjakinja bolovala od srčane bolesti.

- Moja supruga me u 5 sati ujutro nazvala telefonom iz stana te mi je rekla kako je pronašla mrtvo tijelo svoje majke koje je bilo obliveno krvlju, a pas je stajao iznad nje. Došao sam odmah u stan oko 5.30 sati kod nje, a tamo je već stigla i policija.

Psa je moja supruga odmah zaključala u kupaonicu, a onda mu je u stanu veterinar kojeg je pozvala policija dao omamljujuće sredstvo, budući da se radi o psu teškom 50-ak kilograma. Psa su potom odveli u azil - ispričao je Dragić, dodajući kako je njegova supruga očajna zbog ovakve smrti svoje majke.

- Pitanje je sad je li ju pas izgrizao dok je bila živa, ili joj je pozlilo pa je preminula zbog slabog srca ili visoke životne dobi. Pas je čistokrvni američki staford, a vlasnik je nećak moje supruge, sin njezinog brata. On je u vojnoj službi izvan Zadra, zbog čega je ostavio psa na čuvanje.

Bili smo supruga i ja s ovim psom dan prije ovog tragičnog događaja u jednom kvartovskom kafiću, popili smo piće, bili smo tamo sat vremena, a pas je cijelo vrijeme ležao pored nas. Tko je mogao znati da će se ovakvo što dogoditi - kaže ovaj Zadranin, dodajući kako su kasnije tog dana supruga i on bili s psom u šetnji, onda je njegova supruga vratila psa u stan, a njih dvoje su produžili u kupovinu.

- Ovaj pas živio je s obitelji našeg nećaka u njihovom stanu u Zadru. S nećakom sam se nakon ove tragedije kontaktirao preko poruka, trebao je utorak navečer doći u Zadar, no doznali smo kako ga je vojna policija zaustavila i odvela. Suprugu i mene su, nakon što su policajci počeli provoditi očevid u stanu, odveli u policijsku postaju - ispričao je Antonio Dragić za Novi list.

- Bio sam u policiji na obavijesnom razgovoru koji je potrajao 20-ak minuta, a pitali su me gdje smo bili u vrijeme kada je pas napao pokojnu punicu. Suprugu su držali u policijskoj postaji čak do 18 sati, budući da su očigledno imali neke sumnje - ističe Dragić koji misli kako će psa vjerojatno usmrtiti uspavljivanjem.

28. travanj 2024 22:36