StoryEditorOCM
Crna kronikakakva prevara

Žena (50) naivno povjerovala u priču nepoznatog muškarca, ostala je bez više od 20 tisuća eura

Piše K. G.
7. listopada 2024. - 10:23

Žena s vodičkog područja u dobi od 50 godina, prijavila je policiji kazneno djelo prijevare zbog kojeg je izgubila više od 20 tisuća eura, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

Kako su izvijestili iz policije, u petak 4. listopada, policijski službenici Policijske postaje Vodice su zaprimili kaznenu prijavu od 50-godišnjkainje za kazneno djelo prijevare.

Naime, oštećena je u vremenskom periodu od travnja do kolovoza 2024.godine, nakon što je preko društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem radi ulaganja u kriptovalute, u više navrata je na njegov nagovor na različite račune uplatila novčani iznos od 21.850 eura.

- Budući da do trenutka podnošenja kaznene prijave nije ostvarila dogovorenu novčanu dobit od ulaganja te da je navedeni muškarac prekinuo svaki vid komunikacije, oštećena 50-godišnjakinja izražava sumnju u počinjenje kaznenog djela prevare.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz policije građanima savjetuju da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica

 

24. listopad 2024 08:51