StoryEditorOCM
Crna kronikaREZULTATI OČEVIDA

Vozačica krenula pretjecati pa se zabila u auto: poginuo muškarac (75), ozlijeđeno dijete (2)

Piše Šibenski.hr
24. prosinca 2023. - 10:49

U poslijepodnevnim satima subote, točnije oko 16.40 sati, dogodila se prometna nesreća u blizini Trnjana kod Slavonskog Broda u kojoj je poginula jedna osoba, a četiri su ozlijeđene.

Policijska uprava slavonsko-brodska nakon očevida je izvijestila javnost o okolnostima nesreće.

Utvrđeno je da je 53-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom započela pretjecati, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela automobila u prednji dio osobnog automobila koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Automobil kojim je upravljala 22-godišnjakinja je od jačine udara odbačen i sletio u odvodni kanal.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 75-godišnjak, kojemu su prilikom izvlačenja iz automobila pomogli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod te je prevezen u bolnicu, gdje je naknadno od zadobivenih ozljeda preminuo. Nadalje, teško je ozlijeđena 74-godišnjakinja, dok su lakše ozlijeđeni 22-godišnjakinja, 24-godišnjak i dvogodišnjak, kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu.

Tijekom trajanja očevida od 17 do 20.05 sati, promet je navedenom dionicom bio u prekidu, te se odvijao obilazno uz regulaciju policijskih službenika.

Policijski službenici protiv 53-godišnjakinje podnijet će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv 74-godišnjakinje slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga (nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa) zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

29. travanj 2024 03:47