StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija u Zadru

Vojnik je vlasnik psa koji je ubio staricu, MORH naveo da ga je privela vojna policija. Pale se svijeće ispred zgrade

Piše Mišel Kalajžić/SD
31. siječnja 2024. - 16:24

Novo:

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, navodno u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

"Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija", navode u priopćenju, dodajući da se privedeni tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe. 

 

U priopćenju u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja kažu i da vojna policija dalje poduzima "sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti" privedenog vojnika.

 

 

Ranije:

 

Užasna tragedija danas je potresla Zadar.

U Ulici Ante Starčevića, popularno zvanoj Bulevar, a koja povezuje Jadransku magistralu sa središtem grada, u zgradi na broju 17d, pas američki staford na smrt je izgrizao 82-godišnju ženu kojoj ga je na čuvanje ostavio njezin unuk.

 

Tijelo izgrižene umirovljenice pronašao je drugi član obitelji.

image

Mjesto tragedije u Zadru

 Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Ispred ulaza u stambenu zgradu već su upaljene svijeće u znak sućuti s obitelji preminule žene. Susjedi, prijatelji i znanci, ali i čitava zadarska javnost, šokirani su tragičnim događajem.

Podsjetimo, zadarski policajci u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, u službenim prostorijama provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u svezi kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti, objavila je Policijska uprava zadarska.

image

Mjesto tragedije u Zadru

 Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

U utorak, u ranojutranjim satima policija je zaprimila dojavu kako je u stanu na području Bulevara pronađena mrtva žena u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Također u stanu je zatečen i američki staford, vlasništvo člana obitelji.

image

Mjesto tragedije u Zadru

 Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba. Temeljem naloga državnog odvjetništva na Odjelu patologije Opće bolnice provedena je obdukcija nad tijelom žene, čimeje utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa.

image

Mjesto tragedije u Zadru

 Jure Mišković/cropix/Slobodna Dalmacija

Kako neslužbeno doznajemo, nesretnu staricu napao je pas kojeg je "dobila" na čuvanje od unuka koji je na nekoliko dana napustio stan. Njezino beživotno tijelo pronašao je u utorak oko 5 sati drugi član obitelji, koji je o tome obavijestio policiju.

02. svibanj 2024 23:43