StoryEditorOCM
Crna kronikaTRAGEDIJA

Užas u centru Zagreba: lift prignječio dijete, vatrogasci su ga izvukli za tri minute. Liječnici na Rebru bore mu se za život

Piše šibenski.hr
6. prosinca 2020. - 19:07

Zagrebačka policija dobila je dojavu o nesreći u centru Zagreba u 15:30 u nedjelju. Kako doznajemo, u nesreći je ozlijeđeno dijete koje je prevezeno u KBC Rebro na pružanje liječničke pomoći nakon nevjerojatno brze intervencije vatrogasaca koji su dijete izvuli za tri minute, izvještava Dnevnik.hr

Policija i vatrogasci nisu mogli govoriti o detaljima nesreće zbog činjenice da je u njoj sudjelovalo dijete. U policiji su samo kazali da je dijete prebačeno u bolnicu.

"Pacijent je primljen u teškom stanju i primjenjuju se svi postupci intenzivne medicine s ciljem stabilizacije to jest spašavanja života", kratko su odgovorili iz KBC-a Rebro.

Neslužbeno se doznaje da je dijete prvi put reanimirano u kolima hitne pomoći, a drugi put u bolnici. Ishod je još neizvjestan.

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o nesreći u liftu, a zbog šoka pomoć je pružena i ocu i susjedu. Navodno si u šoku i vatrogasci koji su uspjeli nevjerojatnom brzinom u tim uvjetima dijete izvući za tri minute.

"Izvući dijete u tim uvjetima za tri minute je čudo", kazali su nam iz JVP Zagreb.

Kako doznajemo, dijete je pritisnuo stari lift. Brzom intervencijom vatrogasca, oca i susjeda dijete je spašeno te prevezeno u bolnicu gdje mu se liječnici bore za život.

Otac i susjed bili su toliko potreseni da je i njima trebala intervencija Hitne pomoći.

U akciji spašavanja sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vozila, piše Dnevnik.hr.

18. travanj 2024 16:35