StoryEditorOCM
Crna kronikaLopov iza rešetaka

Uhićen 47- godišnjak koji je krao po Šibeniku i Murteru. Otkrila ga odjeća i ukradeni mobitel

Piše šibenski.hr
16. srpnja 2021. - 09:36

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom osumnjičenim za drsku krađu, pokušaj razbojništva i razbojništvo, doznaje se u šibenskoj policiji.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, radi pribavljanja materijalne koristi, kronološki počinio sljedeća kaznena djela. Najprije je 11. srpnja oko 17 sati u Šibeniku na drzak način, nakon kraće prepirke s oštećenim 39-godišnjakom koji se nalazio u svom osobnom automobilu, provukao ruku kroz prozor, istrgnuo ključeve iz brave automobila te iz pretinca oštećenom otuđio 200 kuna i mobilni telefon oštetivši ga za 1.500 kuna,

Potom je 12. srpnja oko 14,10 sati u Murteru osumnjičeni je u trgovini sa sjedištem u Omišu uzeo artikle manje vrijednosti i došao do kase gdje je prvo odgurnuo 24-godišnju zaposlenicu i zatim prijeteći joj zatražio 1.000 kuna iz kase u čemu nije uspio jer je oštećena počela dozivati druge zaposlenice nakon čega se udaljio.

Istog dana je oko 14,20 sati u Murteru osumnjičeni je u poslovnici sportske kladionice sa sjedištem u Zagrebu, prekrivajući lice majicom, prijetećim tonom od 37-godišnje zaposlenice zatražio novac u iznosu od 1.000 kuna što mu je ona i predala zbog straha za svoj život- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njegovim riječima, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja pronađena je odjeća koju je osumnjičeni nosio tijekom počinjenja kaznenih djela kao i otuđeni mobilni telefon.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

19. travanj 2024 23:02