StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDAN U PROMETU

U nedjelju je na Tromilji policija zaustavila rekordera - napuhao je 2,34 promila već u 10,30 ujutro !

Piše Zdravko Pilić
11. ožujka 2024. - 12:20

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu, odnosno u vremenu od 04. do 10. ožujka na području koje pokriva Policijska uprava Šibensko – kninska, dogodilo se za sedam dana ukupno 19 prometnih nesreća. Najveći broj, odnosno njih 17 se dogodilo na području Šibenika.  Na području Knina dogodile su se 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Drniša nije bilo prometnih nesreća

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila u 18 slučajeva, a u jednoj nepoštivanje prednosti prolaska.

Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale u tri dana u tjednu - u subotu njih deset, u petak sedam i u utorak dvije.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 345 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (205),sigurnosni pojas (72), nepropisno uključivanje isključivanje (22),upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (20), tehnička neispravnost (5) i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 8 vozača i 5 vozila.

Izdvajamo i jedan događaj gdje je vozač privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. Dana 10.ožujka u mjestu Tromilja u 10,25 sati, zaustavljen je 31-godišnji vozač osobnog automobila šibenskih registracijskih oznaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola u krvi 2,34 promila

28. travanj 2024 12:08