StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijsko izvješće

Trojica Vodičana osumnjičena da su 69-godišnjakinji s računa karticom podigli 35 tisuća kuna

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2021. - 10:04

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za razbojničku krađu na štetu 26-godišnjaka i zagrebačke tvrtke.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 23. prosinca 2020.g. oko 17 sati u Šibeniku, u trgovini zagrebačke tvrtke, zatečen kako uzima baterije s police s namjerom da ih otuđi, a kad je prošao blagajne zaustavio ga je zaštitar i zatražio da ih vrati ili plati, što je osumnjičeni odbio, odgurnuo zaštitara i prijetio mu te se udaljio.
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom osumnjičenim za drsku krađu na štetu 57-godišnjakinje i zagrebačke tvrtke.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 20. siječnja oko 6,20 sati u Šibeniku, na kiosku zagrebačke tvrtke, s namjerom da zadrži zatraženu robu, istrgnuo cigarete i filtere za cigarete iz ruke zaposlenice i s pulta te se udaljio bez plaćanja računa u iznosu od 51 kunu.
Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, 25-godišnjakinjom i 43-godišnjakom osumnjičenima za prijevaru na štetu 69-godišnjakinje kao i nad istim 43-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 74-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 69-godišnjakinja početkom studenog 2020.g. u dobroj vjeri dala karticu tekućeg računa s PIN-om 21-godišnjaku radi podizanja manjeg iznosa novca, ali radi pribavljanja imovinske koristi osumnjičeni (članovi jedne obitelji) su držali u zabludi oštećenu da će joj vratiti karticu te su u razdoblju od 4. do 20. studenog podigli s računa oštećene 35 tisuća kuna.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja je utvrđeno i da je 43-godišnjak osumnjičen da je u vremenu od 15. prosinca 2020. do 20. siječnja u Vodicama, ušao u kuću 74-godišnjakinje i otuđio zlatni nakit i sportsku opremu vrijednosti oko 7 tisuća kuna. Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku u kući mu je pronađen plinski pištolj i 64 komada streljiva te zračna puška što je privremeno oduzeto.
Protiv osumnjičenih će za počinjenu prijevaru i krađu biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

I ovom prilikom izdvajamo kako je 22. siječnja građanin dragovoljno predao u skladište Policijske uprave šibensko-kninske sljedeće oružje:
- 1 automatska puška
- 47 spremnika za automatsku pušku
- 300 komada streljiva za automatsku pušku
- 42 spremnika za strojnicu
- plinski pištolj s dva spremnika,
Primopredaja je obavljena prema ranijem protokolu u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Stoga i ovom prilikom pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija vrate oružje koje pronađu ili posjeduju, poručuju iz PU Šibensko-kninske.

26. travanj 2024 10:37