StoryEditorOCM
Crna kronikapreminuo navijač

Svi su potreseni užasnim neredima u Ateni, upitno odigravanje utakmice AEK - Dinamo

Piše Sport SD
8. kolovoza 2023. - 09:04

Svi su potreseni užasnim neredima u Ateni dan uoči susreta Dinama i AEK-a. Iako je gostujućim navijačima zabranjen ulazak na stadion, dio huligana iz Hrvatske se svejedno zaputio u Atenu i dan prije utakmice izazvao krvave nerede - pišu Sportske novosti.

Neredi su završili i smrtnim slučajem. Preminuo je 22-godišnji navijač AEK-a koji je izboden više puta oštrim predmetom, a pojavile su se i informacije da je preminuo i maloljetnik, no to još uvijek nije potvrđeno. Grci pišu kako je hospitalizirano tri Grka i pet Hrvata, a među onima koji su u bolnici je i 17-godišnjak koji se bori za život nakon teških ozljeda glave koje je zadobio nakon udarca kamenom u glavu.

Grčka policija je istaknula kako su za sve krivi huligani iz Zagreba koji su usprkos zabrani došli u Atenu, no ističu i kako je skupina napadača i onih koji su izazvali nerede zapravo bila multinacionalna. Tako je među uhićenima bilo 87 Hrvata, 5 Grka, Austrijanac, Bosanac, Albanac i Nijemac.

Svih 96 uhićenih su optuženi za kršenje zakona o sportu, a dio njih će biti i ozbiljnije optužen s obzirom na to da je incident završio ubojstvom. Policija je kod uhićenih huligana pronašla rukavice, štitnike za koljena, sjekire, palice, čak i molitovljeve koktele

Podsjetimo, UEFA je ranije zabranila gostujućim navijačima dolazak na utakmicu baš kako bi spriječila nerede. Sada je zbog nereda koji su nastali dan ranije i utakmica trećeg pretkola pod velikim znakom upitnika.

Susret je na rasporedu danas u 20.45, no iefimerida.gr tvrdi kako je sve pod znakom upitnika nakon sinoćnjih nereda. Iz UEFA-e se još nisu službeno oglasili o incidentu niti potencijalnoj odgodi utakmice.

28. travanj 2024 05:43