StoryEditorOCM
Crna kronikazaradio otkaz

Snimka iz taksija šokirala Zagrepčane: vozač se drogira usred bijela dana! Video poslan i policiji

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
25. svibnja 2021. - 20:03

"Taksi vozilo srebrne boje uparkirava se u rikverc na jednom parkiralištu ispred jedne zgrade u Zagrebu. Pola bijela dana je i proljetna kišica rominja. Vozač potom izvlači svoju opremu - aluminijsku foliju koju razvlači i u nju stavlja neki, pretpostavlja se, opijat koji sipa iz drugog listića koji je netom rastvorio. Potom uzima upaljač kojim prah u foliji zagrijava. Dim koji se pritom stvara udiše kroz nešto nalik na ručno smotanu rizlu. Dok unutrašnjost taksi vozila preplavljuje dim, taksist udahnuti dim ispuhuje kroz prozor. A kako se u tome trenutku kraj njega parkira drugo vozilo pa je samim time njegova narko-razonoda ugrožena, stvari iz ruke odlaže na sjedište suvozača i otvara suvozačev prozor kroz koji, kako se vidi na snimci, izlazi novi oblačak dima." 

Prizor je to koji se nedavno odvio u Zagrebu pred očima jedne građanke koja je s nevjericom promatrala taksistu u čiji auto, zasigurno, niti jedan korisnik ne bi sjeo da zna za njegovu slabu točku koju prakticira na radnom  mjestu.

Snimka je ubrzo završila u virtualnom svijetu kao i u rukama policije koja je zasukala rukave i došla do vlasnika taksi tvrtke koja posluje po Splitu i po Zagrebu. Ubrzo su detektirali vozača koji je osramotio ugled firme s obzirom da je na vozilu vidljiva naljepnica poslodavca koji, inače, posluje na platformama Uber i Bolt.

- Što bi vi da ja vama sada kažem? Građani su ga prijavili i nas su zvali na razgovor iz firme. Vidio sam snimku. Šokiran sam ostao. Teško je kontrolirati vlastito dijete, a kamoli neku odraslu budalu koja se u pola bijela dana ne libi drogirati na sred ceste. Sramota! Policija je odradila svoj posao i dalje je na njima da se njime bave zajedno sa sudom, a mi kao tvrtka smo mu odmah otkazali ugovor o radu. Vozači trebaju biti odgovorni i savjesni i to od njih korisnici taksi usluga očekuju da bezbrižno dođu na traženu lokaciju Kod nas je radio vrlo kratko i nismo imali naznaka da je konzument - kažu za Jutarnji iz taksi tvrtke napominjući da je za njih ta priča gotova.

16. travanj 2024 19:37