StoryEditorOCM
Crna kronikaDoznajemo

Sin drniškog gradonačelnika, Josipa Begonje završio u lisicama. Uhićen zbog prijetnji policajcu i njegovoj djevojci

Piše Šibenski.hr
19. srpnja 2023. - 13:40

ŠIibenska policija jutros je objavila da je zbog prijetnji i oštećenja tuđe stvari uhićen 28-godišnjak te je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnesena kaznena prijava.

Uhićen zbog prijetnje, dva dana ranije mu izbušio gume na autu

Iako policija nije objavila identitet muškarca koji je kazneno prihavljen zbog prijetnje, Index je doznao kako je riječ o Marku Begonji, sinu Josipa Begonje, gradonačelnika Drniša i saborskog zastupnika HDZ-a koji je prijetio policajcu i njegovoj djevojci.

Kako je jutros izvijestila policija, Begonja je 7. srpnja u Drnišu, zbog ranije netrpeljivosti, prijetio 31-godišnjaku i 27-godišnjakinji, što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Dva dana ranije tom istom 31-godišnjaku je probušio gume na osobnom automobilu i time mu pričinio materijalnu štetu od 160 eura, objavila je policija.

HDZ-ovac i otac uhićenog: Ako je napravio prekršaj, mora odgovarati

Index je kontaktirao gradonačelnika Drniša i saborskog zastupnika HDZ-a, Josipa Begonju, za komentar uhićenja njegova sina.

"Bilo je remećenje javnog reda i mira između mog sina i s druge strane policajca i njegove djevojke, supruge. To je u postupku rješavanja. Pravna država će djelovati. On ima 28 godina, a tko je napravio prekršaj, mora odgovarati, neovisno o tome čiji je sin. Da, to je isti policajac, bila je prije godinu dana ista stvar. Postupak traje i bilo što da kažem može utjecati, pa evo... on čeka postupak i to je sve što sad mogu reći na tu temu", kazao nam je Josip Begonja.

"Imao je zabranu prilaska"

Pitali smo ga da pojasni riječi oko remećenja javnog reda, što je prekršaj, dok je njegov sin prijavljen za kazneno djelo.

"Pitate me detalje, ne znam ih. Znam da je imao zabranu prilaska tim ljudima zbog onoga što je bilo prije godinu dana. Što se dogodilo točno, ne znam. Sve što bih rekao, mogu kazati krivo", zaključio je gradonačelnik Begonja.

Prošle godine prijetio policajcima i njihovim djevojkama, tvrdio da su ga htjeli pretresti

Sin gradonačelnika je, podsjetimo, prijetio policajcu i njegovoj djevojci s kojim i lani imao okršaj.

Begonja junior je, naime, prošlog travnja prijetio policajcima nezadovoljan njihovim postupanjem prema njemu. Dvojici policijskih službenika prijetio je putem poruka, pisao je lani naš portal, dodajući da je prijetio i njihovim djevojkama.

Navodno je tada bio problem što su ga dvojica policajaca otprilike njegovih godina zaustavili na ulici te ga htjeli pretresti zbog sumnji da posjeduje ilegalne predmete pa su mu, kako je tvrdio, rekli da se skine. 

Begonja je to navodno shvatio kao ponižavanje te je, između ostalog, počeo spomnjati svoj spolni organ i djevojke dvojice policajaca te im prijetiti. 

Begonjin otac prošle godine: Ne bih intervenirao za njega da me to tražio

Njegov otac lani je rekao da ne bi intervenirao za svog sina da ga je to tražio.

"Hipotetski, čak i da me je zvao i to tražio, budite uvjereni da ja to ne bih napravio. Zakon je zakon i mora ga poštovati tko god to bio, pa da je i moj i bilo čiji sin. Moj sin je svoj čovjek, živimo u istom gradu, ali ne na istoj adresi. Zvao me je u ponedjeljak u neko doba i kazao mi da su ga dva policajca PP Drniš pretresali i to, po njegovim riječima, na "slobodniji način"", rekao je tada HDZ-ov gradonačelnik.

"Da, spominjao je, kad me pitate, skidanje odjeće, a je li to bilo zakonito postupanje ne mogu govoriti, jer ne znam sve detalje. Po njemu je njegov krimen to što je verbalno uvrijedio njih i njihove djevojke, a to je rekao, pojasnio je, u afektu. Je li to bio afekt ili ne, ne znam, a ponavljam, nisam ni sudac ni policajac da bih znao konačan ishod postupka koji je u tijeku", dodao je.

"Osobno ne znam je li s tim policijskim službenicima i prije imao bilo kakvih problema, vuče li se njihov odnos od prije, to znaju on i oni. Meni o tome nije nikad pričao", rekao je drniški gradonačelnik Šibenskom prošle godine.

29. travanj 2024 01:13