StoryEditorOCM
Crna kronikaSMRT POD KAMIONOM

Potresni detalji stravične nesreće u kojoj su poginuli supružnici: Stanovnici već neko vrijeme bezuspješno upozoravaju na kobno raskrižje

Piše Višnja Gotal
28. prosinca 2019. - 13:45

U teškoj prometnoj nesreći koja se 27. prosinca, dogodila u Međimurju život su izgubili supružnici Ana i Dragutin Varga, u ranim šezdesetim godinama života iz Vularije.

Ana i Dragutin vraćali su se iz blagdanskog posjeta Dragutinovoj majci smještenoj u Domu za starije u Goričanu, a u povratku su obišli i kćer Kristinu Košak, koja s obitelji živi u Turčišću. Pri dolasku na raskrižje s glavnom cestom Čakovec – Prelog, iz dosad je nepoznatog razloga njihov Daewoo Atos podletio pod kamion koji je vozio glavnom prometnicom, a supružnicu su poginuli na licu mjesta.

Na ovo su raskrižje stanovnici okolnih sela već mnogo puta upozoravali, navodeći da je s obzirom na slabu preglednost vrlo opasno sa sporedne, iz pravca Male Subotice ii Orehovice, ući na glavnu cestu i zatražili su izgradnju rotora, ali dosad bezuspješno. Danas su tu izgubljena dva života.

Ana i Dragutin bili su umirovljeni poljoprivrednici čija je nesretna pogibija izazvala šok u selu s 400 stanovnika.

- Ovo je velika tragedija, bili su to jako dobri ljudi, o kojima nikad nitko nije rekao ružnu riječ, niti su ju oni kome rekli – rekao je za Jutarnji list predsjednik MO Vularija Dragutin Klobučarić.

Iznimno shrvani nesrećom su unuci tragično stradalih supružnika, a najmanji još nema ni godinu dana i nikad neće upoznati djeda i baku.

Kćerke Kristina Košak i Ivana Culjak teško će mlađoj djeci objasniti da bake i djeda koji su za njih živjeli, više nema.

Dragutin Varga bio je aktivan vatrogasac u lokalnom DVD-u Vularija.

19. travanj 2024 14:26