StoryEditorOCM
Crna kronikaDobro je prošao

Pijani 36-godišnjak kod Tepljuha glavinjao cestom u neosiguranom Peugeotu i zaustavio se u seoskom dvorištu

Piše Šibenski hr.
6. travnja 2021. - 10:20

U prometnoj nesreći koja se 2. travnja oko 11,30 sati dogodila u blizini mjesta Tepljuh teške tjelesne ozlijede zadobio je 36-godišnji vozač osobnog automobila koji je zadržan na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Hrvatski ponos Knin, javlja PU Šibensko-kninska.

Do prometne nesreće je došlo kada 36-godišnji vozač vozeći pod utjecajem alkohola osobni automobil Peugeot šibenskih registarskih oznaka kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja, krećući se državnom cestom iz smjera Drniša u smjeru Knina nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (vidljivost i preglednost). Zato je u blizini Tepljuha izletio izvan kolnika s desne strane ceste i udario u prometni znak, potom se ponovno vratio na kolnik i u zanošenju s vozilom prešao preko oba kolnička traka, sletio s lijeve strane ceste, udario u kameni suhozid, odbio se i udario u dvorišna vrata i metalnu nadstrešnicu obiteljske kuće 88-godišnjakinje gdje se zaustavio.

O ovoj prometnoj nesreći bit će izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 36-godišnjeg vozača će zbog počinjenih prometnih prekršaja policija podnijeti prekršajni nalog.

U prometnoj nesreći koja se 4. travnja oko 19,10 sati dogodila kod mjesta Podine teške i po život opasne ozlijede zadobili su 72-godišnji vozač i 67-godišnja putnica osobnog automobila, dok su lakše ozlijede zadobili dijete kao putnik u tom automobilu te 24-godišnjii vozač i 20-godišnja putnica u drugom automobilu.

Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač osobnog automobila Volvo varaždinskih registarskih oznaka krećući se državnom cestom iz smjera Boraje u smjeru Vrpolja, dolaskom do raskrižja sa cestom za zaseok Podine, u nepreglednom desnom zavoju preko neisprekidane središnje uzdužne linije pretjecao  vozila ispred sebe i nakon toga zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom. U zanošenju je prešao na suprotni dio ceste i sudario se s nadolazećim osobnim automobilom Toyota auris splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 72-godišnji vozač. Od siline udara vozilo varaždinskih registarskih oznaka se odbija i u rotiranju po kolniku udara u kameno zemljani zasjek, oštetivši metalnu žičanu ogradu Hrvatskih cesta gdje se i zaustavio. Sve ozlijeđene osobe su poradi pružanja liječničke pomoći kolima hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Šibenik.

Državna cesta je u vremenu od 19,20 do 20,40 sati bila zatvorena za sav promet, nakon čega se u vremenu od 20,40 do 22,15 sati uz fizičku regulaciju promet odvijao naizmjenično jednom prometnom trakom, kada je u 22,15 sati normaliziran.

Protiv 24-godišnjeg vozača će zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

25. travanj 2024 09:45