StoryEditorOCM
Crna kronikaObje uhićene

Pijane žene u Kninu vrijeđale policajce, a potom je jedna krenula i u fizički obračun

Piše Marko Podrug
31. srpnja 2024. - 11:05

U ponedjeljak, 29. srpnja u 19.50 sati, policijski službenici Policijske postaje Knin zaprimili su dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Kninu te su dolaskom na mjesto događaja, na terasi objekta zatekli dvije ženske osobe starosti 33 i 50 godina, koje su svojim ponašanjem vikom i galamom kršile odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon upozorenja i naredbe od strane policijskih službenika da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira žene su nastavile s činjenjem nezakonitih radnji na način da su nastavile vikati i galamiti, i pritom vrijeđale i omalovažavale policijske službenike.

Prilikom postupanja policijskih službenika, osumnjičena 33-godišnjakinja je sprječavala policijskog službenika u obavljanju službene radnje, rukama i nogama je zamahivala prema policijskom službeniku, kojom prilikom su nad osumnjičenom uporabljena sredstva prisile. Osumnjičene su privedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je 33-godišnjakinji utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,47 g/kg, dok je 50-godišnjakinji utvrđena koncentracija alkohola od  0,51 g/kg.

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičena 33-godišnajkinja je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, tijekom jutra 31. srpnja privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl.13 i čl.17  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira osumnjičena 50-godišnjakina je uz optužni prijedlog, privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

 

26. rujan 2024 10:31