StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija

Par se u talijanskom restoranu otrovao pizzom, žena preminula, muškarac je u teškom stanju. Koban je bio jedan sastojak

Piše JL
1. studenog 2023. - 17:47

Talijanski par otišao je na pizzu u lokalni restoran, sljedećeg dana im je pozlilo, a cijela situacija završila je smrtnim slučajem, piše Leggo.it.

Gerardina Corsano (46) preminula je u utorak ujutro u bolnici u talijanskom mjestu Ariano Irpino (Avellino), a njen suprug 52-godišnji Angelo Meninno hospitaliziran je i u teškom je stanju. Kako se čini prema dosadašnjem istraživanju, koban je bio botulin u začinjenom ulju na bazi chili paprike.

Par koji je u braku nešto više od godinu dana u subotu se odlučio počastiti večerom u lokalnom restoranu. Sljedeći dan oboje su imali glavobolju, nesnosne grčeve te su povraćali pa su hitno hospitalizirani.

Gerardinino stanje pogoršalo se dok je bila na odjelu Hitne pomoći, intubirana je i preseljena na drugi odjel, prenosi TGLa7. U utorak je preminula unatoč naporima liječnika koji su je reanimirali. Angelo je prebačen u bolnicu Cotugno u Napulju te se nalazi u teškom stanju.

Tužiteljstvo u Beneventu pokrenulo je istragu, a kao najvjerojatniji uzrok trovanja navodi se botulin, toksin koji izlučuje anaerobna bakterija Clostridium botulinum. Najčešći način zaraze je konzumiranjem zaražene hrane, a smrtonosan je jer izaziva paralizu mišića.

29. travanj 2024 13:14