StoryEditorOCM
Crna kronikavjetar aktivirao požarište

Požar u Vrpolju pod kontrolom gasitelja, objekti nisu bili ugroženi

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2022. - 13:34

NOVO

Požar koji se danas uslijed jačanja vjetra ponovno aktivirao u 13:04 sati je pod kontrolom vatrogasaca.  Zračne snage napustile su požarište u 15:22 sati, a u intervenciji gašenja sudjeluje 38 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

RANIJE

Prema najnovijim informacijama s terena, stanje na požarištu u Vrpolju koje se aktiviralo danas oko 13 sati puno je povoljnije. Naime, trenutačno više nema otvorene vatre.

Međutim, budući da se radi o vrlo zahtjevnom terenu vatrogasci ne žele davati prognoze o tome kako će se situacija razvijati. Prema njihovim procjenama, današnji požar zahvatio je površinu od oko 3-4 hektara.

Došlo je do ponovne aktivacije požara na području Vrpolja za koji je jučer zaprimljena dojava, a jutros je u 6:00 sati bio lokaliziran. U gašenju sudjeluje 39 vatrogasaca sa 16 vozila te su upućena dva Canadaira CL-415, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice:

- Požar koji je jutros lokaliziran ponovno se aktivirao. Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu. – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Iz Županijskog centra 112 doznaje se kako je danas oko 13 sati opet planuo požar u Vrpolju. Prema prvim informacijama, gori na istom terenu na kojem je jučer bio veliki požar.

- Imamo obnavljanje požara na jednom dijelu terena gdje gorjelo i jučer. Kako se digao vjetar tako se pojavila i vatra. Pozvane su i zračne snage, a zatvaramo cestu između Vrpolja i Danila. Također, isključujemo struju obližnjim mjestima. Trenutačno, objekti nisu ugroženi, a ne bi rebali ni biti- rekao je Volimi Milošević, zapovjednik JVP Šibenik za Radio Šibenik.

29. travanj 2024 02:19