StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijski bilten

Njemački državljanin navalio na policajca u Rogoznici

Piše Katarina Rudan
22. kolovoza 2017. - 14:44


U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim njemačkim državljaninom osumnjičenim za prisilu prema službenoj osobi.

Osumnjičeni u ponedjeljak, 21. kolovoza oko 10,15 sati u Rogoznici, nakon što je napravio prekršaj u prometu, silom sprječavao policijskog službenika u obavljanju službene radnje u okviru njegovih ovlasti.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku šibenske Policijske uprave.

Od značajnijih sigurnosnih događaja koji su se dogodili u ponedjeljak, u izvjšću PU šibensko-kninske navode se četiri teške krađe i krađe.

U ponedjeljak, 21. kolovoza, u Pirovcu je netko provalio u kuću 54-godišnjakinje iz koje je otuđio nakit vrijedan par desetaka tisuća kuna. U prijepodnevnim satima u Vodicama je iz nezaključene kuće 35-godišnjakinji nesato novac i mobitel.


Loše je prošao 48-godišnjak iz Ražina kojemu je iz otvorene garaže ukraden bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.
Između 14. i 21.kolovoza u Šibeniku je provaljeno u kuću 61-godišnjaka i otuđen je nakit, a nastala šteta se utvrđuje.

U Kistanjama je u vremenu od 15. i 21. kolovoza nepoznati počinitelj provalio u kuću 56-godišnjaka i ukrao novac.

Između 20. i 21. kolovoza u Pirovcu je nepoznati počinitelj 61-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio osobni automobil i osobne isprave. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.
U popodnevnim satima 20. kolovoza u Vrpolju je nepoznati počinitelj 57-godišnjakinji iz otvorene kuće otuđio novac i osobne isprave, a u noći 20./21. kolovoza u Šibeniku je lopov otuđio bicikl mjesne tvrtke vrijedan par tisuća kuna.

- Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta, navodi se u policijskom priopćenju.





 

01. lipanj 2024 18:31