StoryEditorOCM
Crna kronikana pješačkom

Na Biocima 72-godišnji vozač naletio na pješaka: ‘Dobio je teške tjelesne ozljede opasne po život’

Piše Šibenski.hr
19. srpnja 2023. - 16:08

U prometnoj nesreći koja se jutros dogodila oko 5 sati u Šibeniku na gradskom predjelu Bioci teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 81-godišnji pješak, objavili su iz šibenske policije.

Do prometne nesreće je došlo na način da 72-godišnji vozač osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja reguliranog svjetlosnim signalima, iako mu je bilo zeleno svjetlo koje mu daje prednost prolaza, nije dovoljno prilagodio brzinu kretanja da može u svakom trenutku propustiti pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

U trenutku nailaska automobila na pješački prijelaz, na njegovom kraju se nalazio, i na crveno svjetlo za pješake prelazio, 81-godišnjak na kojeg nalijeće automobil bočnim dijelom i zadaje mu ozljede koje su u Općoj bolnici u Šibeniku okvalificirane kao teške tjelesne ozljede opasne po život.

- Vozač osobnog automobila je uhićen i biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će kaznena prijava biti dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - kazao je Šime Pavić, glanogovornik šibenske policije.

29. travanj 2024 12:50