StoryEditorOCM
Crna kronikaizvješće dorh-a

Mjesec dana zatvora 48-godišnjaku osumnjičenom za pljačku kuće i ljekarne u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2022. - 18:34

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 17. studenog 2022., priveden i ispitan državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva i kaznenog djela teške krađe, izvijestili su iz DORH-a.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 48-godišnjak 16./17. rujna ove godine u Šibeniku, zajedno s nepoznatim osobama, uporabom podesnog alata i tjelesne snage otvorio prozor garaže obiteljske kuće oštećenika te, po ulasku u garažu, uporabom podesnog alata i tjelesne snage otvorio metalne ormare iz kojih je uzeo više raznih predmeta za lov, lovačke puške i streljivo, oštetivši vlasnika za iznos od 56.250,00 kuna.

Osnovano se sumnja i da je u popodnevnim satima 11. studenog 2022., ušao maskiran u jednu ljekarnu u Šibeniku i prijetećim glasom zatražio od djelatnice da mu preda novac držeći pritom ruku u džepu jakne kao da skriva oružje. Djelatnica je zbog straha za život izvadila iz blagajne novac (oko 2.190,00 kuna) i stavila ga na prodajni pult, a okrivljeni 48-godišnjak je, osnovao se sumnja, uzeo novac i zadržao ga za sebe- rekli su u šibenskom općinskom Tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, navode u DORH-u.

23. travanj 2024 21:37