StoryEditorOCM

Još jedan slučaj bespravne gradnje u zaštićenom obalnom području: evo zašto je policija prijavila 39-godišnju ženu

Piše K. G.
16. listopada 2024. - 09:57

Šibenska policija podnijela je kaznenu prijavu državnom odvjetništvu u Šibeniku protiv žene u dobi od 39 godina zbog sumnje u protupravnu gradnju.

Naime, Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije su proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom i utvrdili da je u razdoblju od ožujka 2022. do svibnja 2024. godine kao vlasnica zemljišta na širem području Betine, trajno postavila pvc spremnik za vodu i tri međusobno povezana stambena kontejnera, bez pravomoćne građevinske dozvole.

Sve to izgradila je na području izvan granica građevinskog područja na kojem nije dozvoljena gradnja takve građevine, kao i na području koje se nalazi na udaljenosti od 80 metara od mora, a koje prema zakonu o prostornom uređenju predstavlja zaštićeno obalno područje mora, i kao takvo pripada području od posebnog interesa za državu.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje protiv osumnjičene 39- godišnjakinje podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku- rekla je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

16. listopad 2024 10:03