StoryEditorOCM
Crna kronikagrađani oprez

Internetom vrebaju prevaranti, doznajte kako je na jedan štos nasjeo mladi Kninjanin i ostao bez tenisica i 316 eura

Piše K. G.
30. rujna 2024. - 11:54

Iz Policijske uprave šibensko-kninske pozivaju građane na oprez jer je ‘u điru‘ još jedna u nizu računalnih prijevara. Ovaj put na nju se nasjeo mladi Kninjanin koji je naručio tenisice, ali je umjesto da dobije nove patike ostao bez 316 eura na računu.

Naime, kako su izvijestili iz šibensko- kninske policije, prošli petak, 27. rujna policijski službenici Policijske postaje Knin su zaprimili kaznenu prijavu od 21-godišnjaka zbog kaznenog djela računalne prijevare.

- Dana 19. rujna u Kninu, oštećeni je putem internetske stranice naručio tenisice te je izvršio plaćanje putem računa bankovne kartice. Odmah po izvršenoj transakciji, oštećeni je zaprimio sms poruku s internetskom poveznicom i naznakom da ukoliko ne potvrdi osobne podatke i izvrši autorizaciju transakcije upisom PIN broja, dostava naručene robe neće biti izvršena.Nakon što je oštećeni postupio po uputi, s računa mu je izvršena transakcija u ukupnom novčanom iznosu od 316 eura, nakon čega je shvatio da je prevaren.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja- izjavila je Sanja Baljkas, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

- Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere brojeve mobitela i adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica- poručuju iz policije.

30. rujan 2024 11:59