StoryEditorOCM
Crna kronikaTeške manipulacije

Dvoje šibenskih pravnika završilo u pritvoru: Staricu su prevarili za najmanje 200 tisuća eura

Piše šibenski.hr
29. studenog 2021. - 09:41

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske, Policijske postaje Šibenik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom i 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prijevare, krivotvorenja isprave, nadripisarstva i nedozvoljene uporabe osobnih podataka, izvijestili su iz šibenske policije.

Iako policija ne navodi identitet osumnjičenih, doznajemo kako se radi o šibenskim pravnicima M.B.i A.P.:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni radi pribavljanja materijalne koristi, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući životne okolnosti 89-godišnjakinje, lažnim prikazivanjem činjenica doveli je u zabludu tako da je oštećena ne znajući što potpisuje potpisala kupoprodajni ugovor kojim je prodala trećinu kuće i zemljište za koju prodaju joj novac nikad nije isplaćen. Ovakvim postupanjem su je oštetili za najmanje 200 tisuća eura.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da su osumnjičeni, u više navrata na više dokumenata koje su koristili u pravnom prometu, stavili pečat i krivotvorili potpis druge osobe, kao i da je osumnjičeni u tri predmeta neovlašteno pružao pravne usluge koje je uredno naplaćivao.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

23. travanj 2024 10:35