StoryEditorOCM
Crna kronikaZLOČINAČKA ORANIZACIJA

Devetorica dilera iz Uskokove akcije koja je zahvatila i šibensko područje završila u zatvoru: preprodavali kokain, amfetamin...

Piše HINA
6. lipnja 2024. - 20:26
Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor devetorici osumnjičenihRanko Suvar/Cropix/Cropix

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor devetorici osumnjičenih koji su se udružili zbog preprodaje veće količine raznih vrsta droga vrijednih više od milijun eura. Takvu je odluku donio istražni sudac na traženje Uskoka kako osumnjičeni na slobodi ne bi ponovili kazneno djelo. Uskok je u srijedu nakon prijave policije pokrenuo istragu protiv ​16 osoba među kojima je žena i državljanin Slovenije koji su preprodavali kokain, amfetamin, marihuan​u i heroin.

Kaznena djela su počinjena u razdoblju od lipnja 2020. do svibnja 2021. godine, u Hrvatskoj, Sloveniji​, ali i drugim članicama EU.Drogu su nabavljali iz Nizozemske i Slovenije zatim je prevozili, pa skladištili u Benkovcu i Splitu. Nakon što bi drogu prepakirali isporučivali su je i preprodavali.​ Na području Zadra i Splita su preprodavali i konoplju, a šef te zločinačke organizacije je bio 37- godišnji Splićanin P.B.

Uspjeli su nabaviti i preprodati najmanje 30 kilograma kokaina, 11 kilograma amfetamina, 35 kilograma konoplje ​kao i dva kilograma heroina​ zaradivši više od milijun eura koje su međusobno podijelili. Od 16 osumnjičenih trojica su u bijegu, dok su u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završili 37-godišnjak, dvojica 45-godišnjaka, dvojica 40-godišnjaka, dvojica 41 godišnjaka, 32-godišnjak i 42-godišnjakinja.​ Uhićeni su uglavnom sa zadarskog, šibenskog i splitskog područja. Lokalni mediji navode da su među uhićenima boksač i dvojica kickboksera.

Otkriveni su zahvaljujući tome što su istražitelji probili šifrirane razgovore koje su članovi skupine vodili preko kriptiranih aplikacija.

08. lipanj 2024 13:04