StoryEditorOCM
Crna kronikaGranični policajci uspješni na Novu godinu

Bosanac ilegalno prevozio Turke u Hrvatsku

5. siječnja 2017. - 11:14

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim turskim državljaninom i 31-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom osumnjičenima za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, policijski službenici ove Policijske postaje su 1. siječnja oko 23.55 sati u mjestu Civljane prilikom vršenja dubinske granične kontrole zaustavili taxi vozilo u kojem su kao putnici zatečeni osumnjičeni 42-godišnji turski državljanin, te 35-godišnjak i 31-godišnjak, također turski državljani za koje nije bilo moguće utvrditi način i mjesto ulaska u Republiku Hrvatsku.  

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 31-godišnji bosanskohercegovački državljanin, uz novčanu naknadu omogućio osumnjičenom 42-godišnjaku u prosincu prošle godine ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku gdje mu je odbijen azil , te je dobio zabranu ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku , te je 19. prosinca vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je 31.prosinca za novčanu naknadu 35-godišnjaku i  31-godišnjaku, turskim državljanima organizirao i omogućio ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, te je i sam ponovno ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 42-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan u Pritvorsku policijsku jedinicu, a također je podnijeta kaznena prijava protiv trenutno nedostupnog osumnjičenog 31-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina , dok su 35-godišnji i 31-godišnji turski državljani  uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja  iz Schengenskog zakonika i Zakona o strancima.
 

19. travanj 2024 19:37