StoryEditorOCM
Crna kronikapoginuo mladić

'Scena je bila šokantna, na podu je bilo troje krvavih mladih ljudi': objavljeni detalji tragične nesreće u Istri, pijana vozačica tvrdi da joj je 'jedno vozilo presjeklo put'

Piše PSD, Hina
15. prosinca 2019. - 11:46

Jedna je osoba smrtno stradala dok ih je četvero ozlijeđeno u nesvakidašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u noći s subote na nedjelju u Labinu kada je osobni automobil sletio s ceste i uletio u ugostiteljski objekt, izvijestila je istarska policija.

Policija je dojavu o nesreći zaprimila u 23,46 sati, a prema zasad raspoloživim informacijama osobni automobil je najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine sletio s ceste te uletio u prostor ugostiteljskog objekta "Rock caffe" u ulici Zelenice 16. Tom je prigodom ozlijeđeno pet osoba koje su se nalazile u navedenom objektu od kojih je jedna osoba preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do bolnice. Kako doznaje Labinština.info, život je izgubio mladić iz Labina.

Policija nije htjela iznijeti informaciju o osobi koja je upravljala vozilom jer je očevid koji je uz djelatnike labinske prometne policije obavljao i županijski državni odvjetnik bio još u tijeku. Ipak, neslužbeno se doznaje kako se radi o 28-godišnjoj djevojci koja je bila za upravljačem vozila "Volkswagen Pola" pulskih registarskih oznaka.

Istarska je policija kasnije priopćila da je 28-godišnjakinja za volanom bila pod utjecajem 1.37 promila alkohola, a zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, uhićena je te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje.

- Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja, priopćili su iz policije.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškaraca i dvjema ženama. U 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne pomoći da je zbog ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac. Njegovo tijelo prevezeno je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su 32-godišnjakinja i 31-godišnjak teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji i 29-godišnjaku koji su lakše ozlijeđeni. Preminuli muškarac bio je među gostima na terasi kafića.

Goste prepunog Rock Caffea iznenada je prekinuo strahoviti udar. Većina gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili ozlijeđenima u pomoć, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.

Kako piše Labinština.info, posjetitelji iz drugog dijela kluba nisu ni shvatili što se dogodilo dok se nisu začuli panični uzvici i zapomaganje ozlijeđenih. Scena je bila šokantna. Automobil je do pola bio u kafiću, a na podu troje krvavih mladih ljudi okruženi ostacima polupanog drvenog inventara.

Djevojka i njezin suvozač, oboje šokirani, u početku iz straha nisu ni izlazili iz auta. Prva se odvažila vozačica, izašla je vidno uznemirena, tresući se od šoka. Stigla je tek reći da joj je jedno vozilo presjeklo put i da je, da bi ga izbjegla, naglo skrenula i pritom izgubila kontrolu nad upravljačem, navodi Labinština.info.

Na mjesto nesreće brzo su došla dvoja kola Hitne pomoći i vatrogasci koji su savijali razbijeni lim na automobilu i pomagali osloboditi prostor za djelatnike Hitne pomoći.

19. travanj 2024 15:11