StoryEditorOCM
ZanimljivostiMAJA TANASOVSKI

Televizijski transfer: voditeljica HRT-a prelazi na Novu TV, a evo i gdje ćemo je gledati

Piše Vinko Paić
5. kolovoza 2021. - 13:38

Reporterka HRT-a Maja Tanasovski (34), koja je jedno vrijeme vodila jutarnje Vijesti u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska", doznajemo, novo je pojačanje Nove TV.

Ova će Zagrepčanka raditi za istraživački magazin "Provjereno", a dok ne počne nova sezona, gledat ćemo je u informativnim emisijama.

Otkako se pojavila na malim ekranima Maja je dobivala same komplimente za svoj rad. Staložena, britka na jeziku i ugodne boje glasa, oduvijek je voljela istraživati, pa njezinu obitelj nimalo nije iznenadilo kad je zakoračila u svijet medija, iako su je životne staze jednom odvele na natjecanje za Kraljicu Hrvatske gdje je proglašena drugom pratiljom.

- Odmah sam uvidjela kako to nije moj đir. Prvi i posljednji casting bio je taj izbor za kraljicu Zagreba i kasnije kraljicu Hrvatske. Meni je to bio jedan od načina da steknem dodatnu dozu samopouzdanja i da lakše prođem kroz transformaciju iz djevojčice u ženu te da mami dam princezu koju je cijeli život priželjkivala, rekla je Maja 2019. godine u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Njezin je tata iz Sjeverne Makedonije, a ona je prva u obitelji koja je rođena u Hrvatskoj i jako je ponosna na svoje korijene. Velika je obožavateljica putovanja te je proputovala više od 50 zemalja, od toga čak njih 20-ak po Africi. Svjedočila je i pisala o drugom valu revolucije u Egiptu, djeci ulice u Sudanu, do djece vojnika u Ugandi, problemima sa zdravstvom, krivolovom, običajima afričkih plemena...

24. travanj 2024 03:47