StoryEditorOCM
ZanimljivostiPoznato TV lice

Šteta, Vodičanin Stipe osvojio samo 5000 eura na Milijunašu; Na jednom pitanju potrošio sve džokere

Piše Šibenski.hr
16. ožujka 2023. - 22:38

U novom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš?" nastupilo je troje natjecatelja.

Stipe Sladoljev netočno je odgovorio na jedanaesto pitanje o kopnenim kralježnjacima i napustio natjecanje s osvojenih 5000 eura.

Dragutin Židanić iako je imao još dva džokera na raspolaganju prihvatio je mišljenje publike koja ga je navela na krivi trag i otišao s iznosom prvog praga od 150 eura.

Slobodan Radivojević točno je odgovorio na sedmo pitanje za 600 eura te dobio pozivnicu za slijedeću emisiju popularnoga kviza.

Emisiju je otvorio sportski novinar Stipe Sladoljev. Vodičanin sa zagrebačkom adresom novinarstvom se bavi skoro više od dvadeset godina.

U prošlotjednoj emisiji odgovorivši točno na deveto pitanje osvojio je 2500 eura. Na raspolaganju su mu ostala i sva tri džokera. 

Na desetom pitanju trebao je odgovoriti koji je engleski grad poznat po bijelim klifovima visokima do 110 m: Blackpool, Bristol, Dover ili Southampton?

‘Tarikova preporuka‘

- Ovo nisam uopće siguran, rekao je Stipe.

Zatražio je Tarikovu preporuku za džokere, na što mu je on rekao ako sumnja na nešto da bi mu džoker "pola-pola" olakšao situaciju, a sumnjao je na Dover.

Nakon što je prepolovio ostali su odgovori Bristol i Dover.

- Dobro da je ostao odgovor na koji sam sumnjao, iako ni Bristol ne zvuči kao nemoguć odgovor, rekao je.

Zatražio je i džokera "zovi" koji je naglasio da mu teško može pomoći, ali da mu ipak zvuči Bristol, iako bi i Dover mogao biti.

Odlučio je iskoristiti i posljednjeg džokera na ovom pitanju te zatražio pomoć publike.

Njih 55% glasalo je za Bristol, a 45% za Dover.

Nije prihvatio savjet publike i odlučio se za odgovor C - Dover, na što je u početku i sam sumnjao i to mu je donijelo pet tisuća eura.

Tko među kopnenim kralježnjacima ima najveće oči?: krokodil, noj, sova ili slon, tako je glasilo jedanaesto pitanje.

Prvo je eliminirao noja, za slona je rekao da je najlogičnije, ali da vjerojatno nije točno.

Ipak se nakon kraćeg promišljanja odlučio za slona. 

S lakoćom do devetog pitanja

Točan je odgovor bio noj, te je Stipe natjecanje napustio s osvojenih pet tisuća eura.

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je Dragutin Židanić iz Zagreba. Umirovljeni je inženjer elektrotehnike.

S lakoćom je stigao do devetog pitanja: "Sto konja" je isto što i...: 73,5 kW, 85,5kW, 94,5kW ili 106,5kW.?

- Prije nego što su se pojavili odgovori, imao sam ga u glavi i sad me malo zbunilo, u glavi sam imao 75 kW, zaintrigiralo me sad ovih 85,5kW, rekao je Dragutin.

Nije imao džokera "zovi" za ovakvu vrstu pitanja, jer kako je rekao ovo je trebalo biti njegovo područje pa je odlučio zatražiti pomoć publike.

Njih 22% misli da je 73,5kW, 44% da je 85,5kW, 22% da je 94,5 kW, a 12% da je 106,5kW.

Prihvatio je mišljenje publike, jer je taj odgovor i njega privukao kad se pojavio. No, međutim točan je odgovor pod A - 73,5kW, pa je Dragutin otišao kući s iznosom prvog praga od 150 eura, iako su mu preostala još dva džokera.

Drugi "Najbrži prst" imao je Slobodan Radivojević, profesor i politolog iz Nove Gradiške. 

Na sedmom pitanju trebao je znati koja grupa potpisuje koncertni album "Ulje je na vodi" snimljen ‘82. u Kulušiću: Film, Haustor, Prljavo kazalište ili Parni valjak?

Nije znao odgovor pa je prepolovio. Ostali su Haustor i Parni valjak. Ponudio je odgovorio Haustor i osvojio 600 eura. Uz preostala dva džokera Slobodana očekujemo u idućem izdanju kviza.

19. travanj 2024 07:29