StoryEditorOCM
ZanimljivostiNOĆNI ZALOGAJčići

Preskakanje večere nije zdravo, a ako nemate inspiracije donosimo prijedloge što pojesti ako želite smršaviti

Piše PSD
1. kolovoza 2021. - 13:39

Preskakanje večere nije dobro ni zdravo, a ako ste izgubili inspiraciju i ne znate više što pojesti prije spavanja, a da ne deblja, donosimo neke prijedloge. 

Grčki jogurt

Grčki jogurt najbolje je vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studija je pokazala kako jedenje proteina prije spavanja potiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorijevanju masti.

Trešnje

Trešnje su prirodan izvor melatonina, hormona koji regulira san. Osim toga pune su i antioksidansa koji se bore protiv upala i mogu potaknuti mršavljenje.

Maslac od kikirikija i kruh od cjelovitih žitarica

Maslac od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini i kruha od cjelovitih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Maslac od kikirikija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski shake

Ako ste među onima koji vole trenirati navečer, nije loša ideja popiti proteinski shake nakon treninga. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Zrnati sir

Zrnati sir također je pun proteina i također sadrži već spomenuti triptofan i zato je idealan obrok prije spavanja.

Banana

I u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mlijeko

Kalcij iz mlijeka može pomoći pri sagorijevanju masnoća, a triptofan će, još jednom, pomoći da se dobro naspavate.

Kefir

Kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika te tako pomaže da održite probavni sustav zdravima te pomaže kod nadutosti. Također sadrži triptofan, piše Eat this, a prenosi N1

21. travanj 2024 21:17