StoryEditorOCM
Zanimljivostihumanitarna aukcija

Poznati Hrvati donirali predmete za pomoć ženama oboljelim od raka, uključile se i dvije glazbene legende iz Šibenika

Piše Šibenski.hr
24. rujna 2022. - 10:56
Zoran Škugor i Mišo Kovač, uz brojne druge poznate Hrvate, donirali su zanimljive predmete za humanitarnu aukcijuCropix

Na ovogodišnjem InDizajn sajmu u Zagrebu održat će se Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji Udruge Nismo same. Buvljak ima za cilj prikupiti sredstva za financiranje projekta ‘Nisi sama - ideš s nama!‘ kroz koji Udruga osigurava taksi prijevoz na kemoterapije ženama oboljelim od raka.

Ove godine će se prvi put u sklopu Buvljaka održati aukcija predmeta koje su donirale poznate osobe, i to danas (subota, 24. rujna) s početkom u 17.30 sati. Svi zainteresirani za predmete na aukciji mole se da dođu 20 minuta ranije zbog registracije i dodjele rednih brojeva.

U nastavku donosimo popis poznatih koji su odlučili pomoći donacijama te zanimljive predmete koje će staviti na aukciju:

Marin Čilić - svoj dres s potpisom obećao je donirati još dok je trajao US Open 2022 na kojem je Marin došao do osmine finala u kojem je vodio tešku bitku s Carlosom Alcatrazom. Ovo mu je prema ocjeni mnogih sportskih analitičara bio meč za pamćenje.

*početna cijena seta: 7534,50 HRK (1.000,00 €)

Goran Ivanišević - legenda svjetskog i najveće ime hrvatskog tenisa s oduševljenjem se priključio ovoj humanitarnoj aukciji donacijom majice i reketa s potpisom. Ovi komadi su uistinu jedinstveni primjerci sportske memorabilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*početna cijena majice: 5000,00 HRK (663,61 €), početna cijena reketa: 10.000,00 HRK (1327,23 €)

Luka Modrić/HNS - naš reprezentativni kapetan sa zadovoljstvom se potpisom uključio u ovu akciju i to sa željom da njegova konačna cijena omogući što veći broj taksi vožnji! Sam dres donirao je za ovu prigodu Hrvatski nogometni savez.

*početna cijena: 7534,50 HRK (1.000,00 €)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Oršić/HNS - već prozvan Dinamovim MVP-om svih vremena ovaj reprezentativni napadač u strelovitom usponu potpisao je svoj dres kojeg je za ovu prigodu donirao HNS.

*početna cijena: 1500,00 HRK (199,08 €)

Vedran Ćorluka - naš bivši reprezentativac i srebreni iz Rusije 2018. objesio je kopačke o klin, a za aukciju donirao svoj potpisani dres. Zajedno sa suprugom Frankom vrlo se rado odazvao ovoj akciji i pružio podršku Udruzi na svojim društvenim mrežama.

*početna cijena: 3000,00 HRK (398,17 €)

Juraj Šebalj - automobilistička legenda za aukciju Udruge Nismo same donirao je svoju šiltericu s autogramom - poslasticu kojoj neće moći odoljeti ljubitelji brzine, sporta, automobila i njegovog karakterističnog humora.

*početna cijena: 1000,00 HRK (132,72 €)

Husein Hasanefendić-Hus - šešir glazbenika, skladatelja, tekstopisca i gitarista kultnog Parnog Valjka jedan je od zanimljivijih predmeta koji će se naći na aukciji. Hus ga je donirao nakon što je s njim prošao brojne koncerte, a vjeruje da će svog budućeg vlasnika pronaći među obožavateljima omiljenog benda.

*početna cijena: 2500,00 HRK (331,81€)

Tarik Filipović - kazališna ikona koja tako dobro oponaša druge poznate ličnosti svoju popularnu monodramu ‘Ćiro‘ izveo je puno puta i na puno lokacija. S njim je u svakoj izvedbi bio i šal s originalnim (tisak) Ćirinim potpisom kojeg je velikodušno donirao za aukciju, a na poziv da se uključi u projekt odmah je pristao jer je sa svojom majkom prošao borbu protiv karcinoma dojke.

*početna cijena: 2500,00 HRK (331,81€)

Mia Begović/Ena Begović - staklena skulptura Kineskinje iz privatne kolekcije nikada zaboravljene dive hrvatskog glumišta Ene Begović jedan je od predmeta na ovogodišnjoj aukciji. Donaciju je velikodušno pripremila Mia Begović, također velikanka hrvatskog glumišta i time se svim srcem uključila u ovu akciju.

*početna cijena: 5000,00 HRK (663,61 €)

Massimo - zvijezdu hrvatske estrade, osim u pjevačkim mogli smo vidjeti i u mentorskim angažmanima kroz popularni The Voice. Upravo je kroz taj serijal koristio njemu drage predmete, a posebno su bile zapažene njegove lepeze. Onu koju je najviše koristio je potpisao i donirao za ovu akciju.

*početna cijena: 1500,00 HRK (199,08 €)

Mate Mišo Kovač - legendu hrvatske estrade je suvišno predstavljati, a za ovaj humanitarni cilj osobno je potpisao majice (mušku i žensku) sa svojim likom tako da svaka majica, zapravo, ima dva potpisa - printani i ‘svježi‘ s kemijskom.

*početna cijena svake majice: 1000,00 HRK (132,72 €)

Jelena Rozga - još jedan poznati glas koji je kroz grupu Magazin i solo karijeru obilježio mnoge generacije - Jelena Rozga uključila se u ovu akciju donacijom svečane haljine poznatog splitskog dizajnerskog dvojca Arileo. Haljinu je naša pjevačica nosila na događaju Story Hall of Fame.

*početna cijena: 2000,00 HRK (398,17 €)

Severina - majica s rozim Cadillacom i natpisom ‘Severina‘ posebno je dizajnirana za turneju naše poznate pjevačice, a ovu koja se nudi na aukciji nosila je na svojoj posljednjoj turneji, na koncertu u Čazmi.

*početna cijena: 1000,00 HRK (132,72€)

Opća opasnost - poslasticu za sve ljubitelje glazbe i sakupljače kultnih ploča pripremili su dečki iz grupe Opća opasnost koji su za aukciju donirali svoju prvu ikada izdanu ploču s potpisima svih članova benda. Kažu da se za ovu prekrasnu inicijativu itekako vrijedilo odreći svog prvijenca.

*početna cijena: 753,45 HRK (100,00 €)

Dimitrije Popović - dobro poznati slikar, kipar, pisac i filozof do sada je priredio sedamdesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, dobitnik je 30 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a o njemu je objavljeno 13 monografija te snimljeno 15 dokumentarnih filmova. Za našu aukciju ljubazno je donirao jedno od svojih djela iz serije Flora nastalo 2006. godine.

*početna cijena: 3500,00 HRK (464,53€)

Mato Jurković/Zoran Škugor - ovaj rad u tehnici ulje na kartonu našeg akademskog slikara koji ni u mirovini ne prestaje stvarati za aukciju je ljubazno donirao kultni estradni manager Zoran Škugor.

*početna cijena: 1500,00 HRK (199,08 €)

KHL Medveščak/Antonio Belinić - nekadašnji direktor hokejskih operacija KHL-a Medveščak Marko Antonio Belinić donirao je dva Medveščakova dresa - Mikea Avianija i Antonina Manaviana - koji su za klub igrali u regionalnoj EBEL ligi. Dresovi imaju blago rozu nijansu jer su ih igrači nosili u Mjesecu borbe protiv raka dojke. Nadamo se da će Medveščakov zig-zag ponovno odjekivati u prepunom Domu sportova.

*početna cijena svake majice: 1000,00 HRK (132,72€)

Rada Borić/Eve Ensler - saborskoj zastupnici i aktivistici za prava žena avangardni je ogrtač poklonila Eve Ensler, američka dramaturginja, feministica i autorica planetarno poznatog djela ‘Vaginini monolozi‘ koja je i sama preboljela rak.

*početna cijena: 2000,00 HRK (398,17 €)

Prvi Humanitarni buvljak s poznatima Udruga Nismo same održala je 2019., a kako tada tako su i ove godine sva sredstva namijenjena za financiranje projekta ‘Nisi sama - ideš s nama!‘.

- Jako smo ponosne na činjenicu da se velik broj poznatih lica uključio u naš projekt i podržao nas. Rak je još uvijek kod nas jako stigmatizirana bolest i poznati uvelike mogu doprinijeti njegovoj destigmatizaciji - ističe Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same.

27. travanj 2024 23:12