StoryEditorOCM
Zanimljivostikulinarski show

Održana još jedna audicijska emisija ‘Masterchefa‘, a ovoj Dalmatinki i njezinoj kužini držimo fige!

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2022. - 18:36

Prvu pregaču u četvrtoj audicijskoj emisiji "Masterchefa" zaradio je Antonio Barišić koji je Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića osvojio veoma sočnom patkom sa slatko kiselim umakom.

Na audiciju je došao s bakom, kuharicom po struci koja mu je i najveća podrška.

Prilikom kuhanja za žiri, imao je jednu nepredviđenu situaciju kada nije mogao servirati umak od kruške kako je htio, pa mu je samopouzdanje palo. Unatoč nezgodi, jelo je bilo toliko ukusno da je dobio prolaz.

‘‘Napravio si sočnu patku, ukusna je. Balansi su ti dobri, ali moraš poraditi na prezentaciji. Mi smo tu da te naučimo‘‘, rekao mu je Stjepan i uručio pregaču.

Život na Lastovu naučio je Sandru Pajić Andrijašević kako uloviti ribu, a onda od nje i pripremiti jelo. Upravo je riblje jelo koje je pripremila za Stjepana, Damira i Melkiora bio njezin adut za osvajanje pregače.

Međutim, nije dobila prolaz od sva tri člana žirija.

‘‘Suho je to na kraju sve. Ukusno je. Da nisi ovo nazvala brudetom, možda bi dobila da od mene‘‘, rekao joj je Stjepan kada je probao jelo.

‘‘Dat ću ti da, jer u tebi vidim nešto što je jako dobro i što u kuhinji može biti dobro‘‘, kazao joj je Damir.

Na kraju, i s Melkiorovim ‘‘da‘‘, Sandra je dobila pregaču.

‘‘Ove godine dajem Sandri s Lastova kredit. Dokaži mi da sam ga dobro iskoristio‘‘‘, kazao joj je Melkior.

Matea Alduk s Korčule za žiri je pripremila jelo od kojeg se Stjepan teško odvojio kada ga je probao!

Osvojila ga je Mateina grilana tuna, umak od redukcije aceta balsamica te pire od batata s dodatkom pečenog češnjaka i karmeliziranog luka. Tijekom slaganja tanjura, Mateu je uhvatila velika trema pa su joj se tresle ruke i nije stigla staviti dekoraciju na tunu. No taj zadnji dio nije utjecao na prolaz.

‘‘Ukratko, od mene imaš da‘‘, rekao je Damir. 

‘‘Matea, ti nisi svjesna koliko dobro kuhaš! Pitao sam te jesi li sigurna u svoj tanjur, nisi bila sigurna. Uspjela si postići da se nisam htio vratiti tu gdje sjedim, nego nastaviti jesti dok sve ne pojedem. Sve je jako dobro balansirano, tuna lijepo pečena. Od mene imaš veliko da. Ako ovako nastaviš daleko ćeš dogurati!‘‘‘ - dao joj je velike komplimente Stjepan.

Oduševljen jelom bio je i Melikor, pa je Matea otišla kući s tri ‘‘da‘‘.

Nepca žirija osvojio je i Miroslav Korić s jelom od kelja punjenim kozicama na posteljici. Kada je vidio tanjur, Damir ga je odlučio reorganizirati i time pokazati Miroslavu kako jelo koje je pripremio u prezentaciji može bolje izgledati. 

‘‘Smjesa je odlična, jelo funkcionira. Neke stvari ne znaš, ali ako se uspiješ izboriti da prođeš dalje, naučit ćeš‘‘, rekao je Damir koji mu je dao ‘‘da‘‘. 

‘‘Grešaka ima, ali ja ti dajem šansu, da vidim dokle seže ta kreativnost‘‘, kazao je Stjepan.

‘‘Stvarno je dobro. Imaš tri da‘‘, za kraj mu je rekao Melkior.

Pregaču je dobila i Zlata Živković, zahvaljujući svojim pappardellama.

image

Zlata Živković

Nova TV

‘‘Ukusno je, pašta je al dente, ali kad radite bilo koju paštu, ragu treba biti vruć, stavite paštu unutra i stavite malo vode da bude kremastije‘‘, rekao joj je Melkior, koji joj je dao ‘‘da‘‘. 

‘‘Treba dati priliku čovjeku, ali trebaju postojati i standardi. Ja vam dajem da, ali promijenite standard‘‘, kazao je Damir. 

‘‘Dobra ste kuharica za domaće, obiteljske stvari, ali fali vam tehnika. Pa hajde Zlata da vidimo kako ćete učiti‘‘, rekao je Stjepan i uručio joj pregaču.

Emina Bajramović svoju je pregaču osvojila slasticom od finih datulja. Nakon što je Damir bio oduševljen jelom, Melkior joj je kazao: ‘‘Iznenadilo me koliko je desert dobar. Ali zbog karamele je odgovor ne‘‘. 

‘‘Tehnički si u biti samo pogriješila karamelu, ali na kraju je to ispalo čak ok. Da sam te ja zvao na posao i da ti kažem da moraš skuhati jedno jelo, što bi skuhala?‘‘, pitao ju je Stjepan.

A ona je odgovorila: ‘‘Pitala bih vas da za početak perem suđe‘‘ i dobila pregaču.

 

03. svibanj 2024 21:13