StoryEditorOCM
ZanimljivostiZA SVAKOG PONEŠTO

Azimutov buvljak pravo je mjesto za ljubitelje second handa. Jedni se jeftino rješavaju robe, a drugi se još jeftinije obuku!

Piše i snima: Zdravko Pilić
29. ožujka 2024. - 17:54

Već pet godina, Udruge Kolektiv 4B i Fotopoetika u suradnji s klubom Azimut, upriliče barem jednom mjesečno sada već naširoko poznati Azimutov buvljak. Na kojem najviše profitiraju ljubitelj second hand shoppinga. Jedni – kao primjerice – Marica Beader, napravile su ovog petka popodne čistku svog ormara, pokupile iz njega ogrlice i torbice koje su joj višak, i donijele ga u Azimut, i stavile na banak, na prodaju. - ‘Prvi put sam ovdje i super mi je. Atmosfera je odlična, ugodno je, a nadam se da ću se i riješiti svega onog što mi je višak u kući. Kupovati neću ništa, nastojat ću se suzdržati!‘ - rekla nam je Marica.

Prvi put su na buvljaku i kolegice s Radio Šibenika, Kai i Josipa, koje su također donijele na prodaju neke svoje odjevne sitnice koje su im višak. Super im je, vele, što su ovakvi sajmovi i sajmići, koji su po Zagrebu i Ilici najnormalniji, počeli puštati svoje korijenje i u Šibeniku. Mlađoj je publici najnormalnije se odijevati na ovakvim mjestima, stariji još malo zaziru od ‘stare robe‘ i ‘tuđih stvari‘. Koje, nažalost, završavaju u smeću umjesto da ih netko nosi. I tako smanji količinu otpada i ‘dade roge‘ potrošačkim manirima, što je curama i dečkima iz oovg ‘đira‘ jako važno. Snježana Klarić iz Udruge Kolektiv 4B – jedan od organizatora - drago je što je ljudi iz buvljaka u buvljak sve više, i ovih koji prodaju i ovih koji kupuju, mijenjaju, druže se međusobno, dobre su volje. Što bi više od toga? Ako ne uspijete doći večeras, nemojte propustiti drugi put!

30. travanj 2024 01:51