StoryEditorOCM
LifestyleIdeje za odmor

Bliži se vikend, iskoristite akciju HTZ-a ‘Tjedan odmora vrijedan‘: po nižim cijenama posjetite prekrasne lokacije, izdvajamo najbolje iz ponude

Piše V.P.
21. listopada 2020. - 16:19

U Hrvatskoj upravo traje akcija Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice - Tjedan odmora vrijedan. Namijenjena je svima onima koji žele bolje upoznati Hrvatsku, a ako još niste to možete učiniti sve do ove nedjelje jer je 25. listopad posljednji dan akcije.

U akciji sudjeluju brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode, muzeji, crkve kao i mnoštvo smještajnih objekata i restauranata. S obzirom da je zbog pandemije koronavirusa putovanje izvan granica Lijepe Naše poprilično otežano evo idealne prilike da se uputite na put unutar naše zemlje i to po poprilično jeftinim cijenama.

Jedna od naših preporuka svakako su bajovita Plitvička jezera gdje ćete u ovom trenutku ulaznicu kupiti za samo 50 kuna (umjesto redovnih 180,00 kn), za studente je 30 kuna (umjesto redovnih 110,00 kn), za djecu od 7 do 18 godina 20 kuna (umjesto redovnih 50,00 kn), dok djeca do sedam godina starosti uopće ne plaćaju ulaznice. Cijena ulaznice uključuje osiguranje posjetitelja, vožnju panoramskim vozilom i vožnju brodom.

Vašim najmlađima svakako će biti zabavno i ako se odlučite posjetiti Park prirode Vransko jezero. Popusti se odnose isključivo na cijene ulaznica u adrenalinski park i na vožnju električnim vlakom, prvim u Hrvatskoj. Vlak prometuje na relaciji Pakoštane-info centar Crkvine, a oni željni pustolovine mogu uživati u prekrasnom ambijentu adrenalinskog parka, koji je smješten u predivnoj šumi pinija, u neposrednoj blizini info centra Crkvine i ornitološkog rezervata.

Ulaznica za adrenalinski park po promotivnoj cijeni iznosi 50 kn po osobi, vožnja električnim vlakom 20 kn za odrasle i 15 kn za djecu (redovna cijena ulaznice u adrenalinski park iznosi 90 kn, a vožnja vlakom 40 kn za odrasle i 30 kn za djecu).

Ako ste pak ljubitelji wellessa možete skoknuti do Vodica i doživiti čarobnu jesen u luksuznom hotelu Olympia Sky uz brojne pogodnosti kao što su moderni wellness & spa centar, unutarnji i vanjski bazen i besplatan parking (sve su cijene snižene i do 50 posto).

Gastronome će sigurno razveseliti bogata ponuda restorana sa sniženim cijenima. Među njima je restoran Korana u Lici koji se nalazi u sklopu autokampa Korana. Sam je restoran smješten na rubnom dijelu kampa što mu osigurava čaroban pogled na bogato prirodno okruženje kojim dominira kanjon rijeke Korane.

Obuhvaća à la carte restoran i restoran sa samoposluživanjem, kao i otvorenu terasu koja ljeti postaje pozornica za glazbene večeri i nastupe umjetničkih društava. U ugodnoj atmosferi čeka vas bogata gastronomska ponuda popraćena zaštićenom oznakom Lika Quality.

Možete potegnuti i do Zagorja na vinsku turu i iznenaditi svoje nepce probranim zagorskim top specijalitetima koji su uvršteni na nacionalni i EU popis zaštićenih jela s geografskim porijeklom. Cijena vinske degustacije u vinariji snižena je 50 posto i iznosi samo 40kn. Degustacija obuhvaća kušanje minimalno 4 sorte vina i domaći narezak na dasci.

Možete birati između najpoznatijih vinskih podruma: Vuglec breg, Vinski vrh Bolfan, Vinarija Sever i Vinarija Petrač.

Ovo što smo izdvojili tek je mali dio bogate ponude koju možete detaljnije vidjeti na stranici tjedanodmoravrijedan.hr i izabrati ono što vam najbolje odgovara.

 

18. travanj 2024 05:25