StoryEditorOCM
GlazbaŽiri jedno, publika drugo

Švedska pobjedila, Let 3 završio na 13. mjestu, ali po glasovima publike bili bi na 7. i među rijetkima koji su od publike dobili više od 100 bodova

Piše D.R. /JL
14. svibnja 2023. - 08:20

Iako je situacija na 67. natjecanju za pjesmu Eurovizije nakon glasova žirija djelovala prilično loše, Hrvatska je zahvaljujući velikoj podršci publike iz cijelog svijeta Eurosong i Liverpool Arenu u konačnici napustila u  zlatnoj sredini - na 13. mjestu.

Premda se plasman Leta 3 poklopio s predviđanjima kladionica, riječkim rockerima i njihovim obožavateljima sigurno nije bilo ugodno dok je nula stajala pored hrvatske trobojnice. Jamačno im laknulo kada su se ukazali Portugal i Srbija, čiji su im žiriji dali tri, odnosno osam bodova.

Situacija se, međutim, naglo promijenila kada je svoje glasove dala publika koja je pratila Eurosong. "Mama ŠČ!" je od samog početka uživala veliku podršku među ljubiteljima Eurovizije i oni su ih za sve lijepe trenutke koje im je pjesma priuštila nagradili sa 112 bodova.

Kada bi se gledali isključivo glasovi publike, Let 3 bi bio 7. te ujedno i jedna od samo sedam zemalja koje su od publike dobile više od 100 bodova. Zaostatak koji su Riječani morali nadoknaditi jednostavno je bio prevelik, a s obzirom na to da su favoriti iz Švedske i Finske kotirali dobro i kod žirija i gledatelja, nije bilo realno očekivati nekakvo čudo.

Let 3 je tako natjecanje završio na 13. mjestu - u zlatnoj sredini.

Legendarni se hrvatski bend na Twitteru obožavateljima zahvalio na sebi svojstven način - provokativno i iskreno. Basist grupe Damir Martinović Mrle objavio je video u kojem članovi grupe u prozirnim svjetlucavim haljinicama mrdaju stražnjicama za koje su pomoću tankih špagi i drugih pomagala pričvrstili ruže.

- HVALA VAM! 13. mjesto, 7. u televotingu. Odosmo se igrati sa svojim ku***ma - napisao je Mrle uz snimku.

 

25. travanj 2024 03:20