StoryEditorOCM
GlazbaIGOR BERGAM

Šibenski aktivist i organizator brojnih festivala gostovao u popularnom podcastu, objasnio je kako je Šibenik u muzici prešišao Split i Zadar

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2021. - 21:00

Igor Bergam, šibenski aktivist i organizator brojnih festivalskih događanja, bio je gost podcasta splitske Zone.

Voditelju Josipu Škilji ispričao je kako je sudjelovao u preobrazi Šibenika te otkrio zašto je šibenska glazbena ponuda danas impresivnija od splitske i zadarske. Neizbježne teme bili su Regius festival i Kulturaljka te Martinska kao popularna festivalska destinacija.

- Možda prepotentno zvuči, ali smo na većoj razini i od Zadra i od Splita - kazao je Bergam komentirajući šibensku koncertnu scenu.

Kroz razgovor je otkrio razloge takvog šibenskog uzleta pa se prisjetio i vremena kada je nakon srednje škole s prijateljima organizirao prve koncerte kakvi su im tada nedostajali. Objasnio je zašto Šibenčani napuštene objekte pretvaraju u koncertne dvorane, što ga osobno motivira da ne odustane od organizacije koncerata, a osvrnuo se i na ulogu Grada i gradskih institucija u toj preobrazbi Šibenika.

Govoreći o Martinskoj, bivšem autokampu koji je danas postao top festivalska destinacija, pričao je o važnosti suradnje organizatora različitih događanja.

- Šibenik je vrelo kulture - smatra Bergam, ističući da osim bogate koncertne ponude Šibenik ima i velik broj kreativaca koji se nemaju priliku predstaviti javnosti.

Objasnio je tako da je i jedan od ciljeva festivala Kulturaljka osvještavanje javnosti da je Šibeniku potreban kulturni centar za mlade. Najavljujući skora glazbena događanja u organizaciji udruge PARK, najavio je i koncert Bajage zbog kojeg je prošlog ljeta svakodnevno bio na telefonskoj liniji sa pomoćnikom ministra.

Cijeli razgovor pogledajte na YouTube kanalu podcasta U Zoni.

20. travanj 2024 14:00