StoryEditorOCM
GlazbaLast dance

Regius festival oprašta se od publike i najavljuje najveći line-up ikad, provjerite tko sve dolazi

Piše Šibenski.hr
11. lipnja 2024. - 11:46

Jubilarno deseto i posljednje izdanje šibenskog Regius Festivala okupit će 12. i 13. srpnja na Martinskoj deset bendova, 13 DJ-a i tri domaće organizacije i kolektiva, Takeover, Oksid i RatCat koje će svojim programom ispratiti Regius na ‘Last Dance’.

Nakon devet godina festivala i svih njegovih specijalnih izdanja, na Regius ne treba trošiti velike riječi pa je najbolje odmah ‘u glavu’ posvetiti se najvažnijoj temi ovoga ljeta, a to su izvođači.

BRKOVI

Oni su stari prijatelji festivala, i sjajno je što dolaze na ‘Last Dance’ jer su nastupili i na drugom Regiusu davne 2012. godine na šibenskoj Jadriji. Ove godine slave 20 godina benda i obilježavaju to velikom europskom turnejom koja uključuje i Šibenik što je za Regius veliko zadovoljstvo i čast.

image

20 godina Brkova

MILE KEKIN & BAND

S novim bendom na turneji ‘Soundtrack za život’ Kekin donosi retrospektivu cijele karijere, od najvećih hitova Hladnog Piva do solo projekata, a sudeći po odjecima iz drugih gradova regije, radi to fantastično. Na Martinskoj, koja je stara punkerska i nova festivalska štacija, Kekin i bend će biti na najboljoj radnoj temperaturi za top svirku na kojoj će sigurno svi pjevati sve pjesme.

IDEM 

Ovaj solo projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump, jedna je od većih hrvatskih muzičkih priča ovoga trena. Nakon šest singlova i objave albuma ‘poyy’, IDEM je u niti godinu dana postojanja osvojio publiku i kritiku, pokupio Porina za najbolje novo ime godine, kao i tri Rock&Offa za izvođača godine, album godine i ‘veliki prasak’ kakav će odjeknuti i na ljetnoj pozornici Regius Last Dancea.

image

Mile Kekin

KUZMA & SHAKA ZULU 

Ako je Bog smislio bolje ime za zadnji Regius od ovoga, sigurno ga je uzeo za sebe, posebno u trenutku kada Kuzma & Shaka Zulu slave 30 godina na sceni. Bit će to milina na Martinskoj, bit će zaista spektakl. 

D DIPLINZI, MORLAK I PULL OFF

Tri jaka imena s lokalne scene predstavljaju srž i bit Regiusa i onoga što mu je bilo poslanje, a to je da osim dovođenja najboljih glazbenih imena svojoj publici, priliku daju i ponajboljim lokalnim artistima, da se pojave na velikoj pozornici i ostave traga.

A na tom tragu je i šlag na kraju koncertnog popisa za Regius main stage, trojka: šibenske rock legende ponovno okupljene i uvijek rado viđene D Diplinzi, drniški rock cover bend Morlak koji na svoj način izvodi najveće rock hitove, te novooformljeni glazbeni projekt iskusnih glazbenika, vodički Pull Off koji će se predstavit publici u jednom od svojim premijernih nastupa.

HIGH SCHOOL ROCK

Zovu se Freston, RetroVizija i Krivo skretanje, članovi su im srednjoškolci, a kao da sama činjenica da neki klinci imaju potrebe danas za rock and rollom nije sama po sebi fantazija, ovi šibenski mladi muzičari još i zvuče odlično. Svojim umijećem i talentom nastavljaju i u ovom stoljeću rockersku tradiciju grada koji je iznjedrio prve rock sastave na ovim prostorima istih godina kada su nastajali The Beatles i Rolling Stones.

I dok je rock vječan i oduvijek je bio dio Regius identiteta, festival je u sebe tijekom godina ugradio i sve ono kvalitetno od muzike što je donosilo vrijeme i rado se, radi sebe i svoje publike, umrežavao s drugim promotorima, organizatorima i kolektivima.

image

Vizual Regiusa

OKSID ELECTRONIC 

Ekipa iz uvijek aktualne i jako aktivne šibenske udruge Oksid radi sjajne glazbene programe u svom disku na Ražinama pa je veliko zadovoljstvo najaviti da na zadnjem Regiusu imaju vlastiti stage na kojem će nastupiti Bassler, Uabua, Slavonio, Ščak i Fila, donoseći široku lepezu elektronike koja će rasplesati baš svakoga.

TAKEOVER

Ovo sveto ime sinonim je za odličan trash party zadnjih godina u Šibeniku, ali ne samo za trash jer rade i druge super zabave s posebnom atmosferom i iznimnom posjećenosti oduševljene publike. Na ‘Last Dance’ šalju svoje rezidente Stellu i Škalju koji će na Takeover stageu puštati najbolje od muzike svačije mladosti i bit će to party koji se ne propušta.

RATCAT

A pojam party, zna se, na sceni elektroničke glazbe znači event, zabavu ili žurku po kakvima je nakon 150 održanih programa poznata šibenska organizacija koja u doslovni underground šibenskog Tunela dovodi DJ artiste iz cijeloga svijeta. Na Regius ‘Last Dance’ dovode hvaljenog meksičkog DJ-a i producenta Muftija, residente NeedleDropa i Paleolitika s kojima će na tom stageu nastupiti Nicehell i Chuddak te u nikad viđenoj kombinaciji SuggaDaddy i frontmen banda Ti Ritu Piri Pip Špula.

Meksički DJ i producent Mufti

Ovoliko raznolike i odlične muzike i egzotičnih izvođača na jednome mjestu ima samo Regius Festival Last Dance, za koji su od danas u prodaji festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 EUR što uključuje i trodnevni besplatni kamp na Martinskoj i popratni dnevni program o kojem će više riječi biti u narednim priopćenjima.

A odbrojavanje do zadnjeg plesa službeno kreće ove subote, 15. lipnja velikim trash partyem u Tunelu gdje će se održati i izložba recikliranog električnog i elektronskog TREŠA by Štraca koja će u ekskluzivnom izdanju biti i na Martinskoj tijekom festivala, jer Regius od prvog izdanja podržava zaštitu okoliša i naše divne prirode u čijem netaknutom raju ćemo zaplesati sredinom srpnja.

Treš party u šibenskom Tunelu

Podsjetimo, zadnje festivalsko izdanje Regiusa održalo se 2019. godine. Od 2020. brend Regiusa prisutan je kroz projekte Regius Mini Break i Powered by Regius, a ovog ljeta zatvara se omiljeni šibenski glazbeni festival.

Regius Festival realizira se kroz šibensku PARK organizaciju koja je u 13 godina aktivnog djelovanja zaslužna za brojne glazbene, kulturne i druge projekte u Šibeniku i okolici.

 

11. lipanj 2024 11:47