StoryEditorOCM
GlazbaNostalgija Đanija Stipaničeva

Odlični šibenski pjevač snimio novi studijski album; Na Dalmatinskoj šansoni nastupit će s legendom domaće estrade

Piše šibenski.hr
16. kolovoza 2022. - 12:36

Đani Stipaničev objavio je novi studijski album "Nostalgija". Jedan od naših najboljih vokalista sa stalnim angažmanom u kazalištu Komedija novi je album najavio pjesmom "Odiseja". Obrada je to velikog hita jednog od najpopularnijih šansonijera Lea Martina koji je svoju "Odiseju" objavio 1973. godine i po njoj nazvao svoj prvi dugosvirajući album. Veliki hit Lea Martina službena je himna caffe bara Bono, odnosno Republike Bono u Masnoj ulici u Šibeniku, omiljenom okupljalištu brojnih Šibenčana, i naravno Đanija Stipaničeva. Ideja ovog albuma je da upravo neke od nezaboravnih pjesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina obradi na moderniji način i ponudi ih novim generacijama, a upravo je u caffe baru Bono uz pomoć prijatelja Đani odabrao deset takvih skladbi.

image

Đani Stipaničev

Darko Tomas/Cropix

"Svoju diskografsku karijeru sam otvorio također albumom obrada, 'Kartolina iz Dalmacije 2006.', nakon čega je uslijedilo nekoliko autorskih albuma. Sada je ponovno, nakon 16 godina, došao trenutak za novi album obrada. Pjesme su birali i predlagali moji prijatelji, kako glazbeni znalci i šmekeri tako i 'obični ljudi', laici. Sami konačni popis smo utvrdili na sastanku 'stožera' u Marendi, kojom prigodom se glasovalo između više pjesama kandidata kako bi se izbor suzio na konačan broj. Sve u svemu, mnogi će mi od starijih generacija biti zahvalni kad ponovno čuju 'Obriši suze draga', 'Ja te volim', 'Lolu' ili 'Bijelu lađu', a oni mlađi bi se ponovno mogli zaljubljivati uz ove velike i sjajne melodije koje pokušavam otrgnuti zaboravu", objasnio je Đani.

image

 Ivo Pattiera

Zvonimir Barišin/Cropix

Za odličan aranžman svih pjesama na albumu zaslužan je Goran Kovačić. Na albumu se tako nalaze pjesme grupa Indexi, Pro arte, nezaobilaznog Miše Kovača, zatim Dragana Antića, Bobe Stefanovića, a među njima je i pjesma "Jedna lađa morem plovi" Jasne Zlokić. Pjesme s albuma uživo će moći čuti svi koji Šibenikom prođu ispred caffe bara Bono u ovaj petak, od 10.30 sati. Bit će to prvo službeno predstavljanje Đanijevog novog albuma čime će i početi dvodnevni festivalski ugođaj 25. Dalmatinske šansone. Đanija Stipaničeva publika će moći slušati u obje festivalske večeri, na autorskoj večeri Dušana Šarca, te na "Večeri novih skladbi" u kojoj će nastupiti s pjesmom "O, ljubavi nestala si" u duetu s Ivom Pattierom.

26. travanj 2024 08:38