StoryEditorOCM
GlazbaTALENTIRANA ANATACHA

‘Hrvatska Whitney Houston‘ oduševila u Supertalentu: tko je mulatkinja iz Drniša stvorena za svjetsku slavu?

Piše šibenski.hr
29. studenog 2021. - 17:38

Anatacha Filimone jedna je od finalistica ovogodišnje sezone "Supertalenta", a u veliko je finale ušla nakon što je izvela hit slavne Whitney Houston te tako oduševila i žiri i gledatelje ispred malih ekrana.

Tko je Anatacha Filimone, 'hrvatska Whitney Houston'?

U školi su je maltretirali, zadirkivali pa čak i fizički napadali. Ona i sestra su bile jedine mulatkinje u drniškom kraju, totalno drukčije od drugih, i zbog toga su trpjele bullying. Kad joj je bilo samo 15 godina, otišla je sa sestrom, tada 12-godišnjakinjom, živjeti u učenički dom u Kaštel Štafiliću. Otac im je iz Mozambika, majka iz Drniša, a obiteljski odnosi su narušeni, pa je u jednom trenutku prijetila mogućnost da će obje završiti u domu za nezbrinutu djecu.

- Nakon svega što sam prošla danas prihvaćam samu sebe i sretna sam - rekla je odmah nakon prvog nastupa, kada je izvela pjesmu "I'll Never Love Again" Lady Gage iz filma "Zvijezda je rođena", a na kraju su plakale i ona i članica žirija Martina Tomčić, koja je stisnula zlatni gumb.

Na "Supertalent" se prijavila čim je postala punoljetna jer joj je majka branila da se prijavi dok je bila maloljetna.

"Kada sam napunila devet godina, upisala sam se u glazbenu školu, a svirala sam i klavir. Glazba je moja prva i najveća ljubav, a uz to sam se zaljubila i u ples na koji sam se upisala s 12 godina. Oduvijek mi je bila želja sudjelovati u talent showu, pa sam se tako prijavila na 'Supertalent' čim se ukazala mogućnost", nedavno je rekla za Jutarnji list.

Iako o svojem odnosu s obitelji ne voli pričati, smatra da je bitno poslati poruku svima koji prolaze kroz slične poteškoće.

"Iako ne volim govoriti o svom privatnom životu, odlučila sam ispričati ono što je već mnogima bilo poznato. Mislim da svaka priča ima svoju pouku, pa se istinski nadam da je moja životna priča, od djetinjstva do prijave na 'Supertalent', poslužila kao motivacija onima kojima je možda baš to trebalo. Vršnjačko nasilje je nešto jako kompleksno. U školi, kad bi se dijete trebalo socijalizirati i želi imati prijatelje, proživljava nešto potpuno suprotno jer ga ne prihvaćaju takvog kakvo jest. Ipak, to me na neki način ojačalo. Kasnije sam shvatila da sam sasvim normalna osoba i prihvatila sam sebe u punini", rekla nam je Anatacha.

Njezina najveća podrška su sestra i prijateljica, a s obzirom da ima obitelj u Mozambiku, velika joj je želja posjetiti Afriku i upoznati ih uživo.

"Iako sam gotovo završila u domu za nezbrinutu djecu, srećom nisam ondje provela život. Moja obitelj iz Mozambika je predivna i jako sam zahvalna što živim u vremenu kada je tehnologija toliko uznapredovala da mogu održavati kontakt s članovima obitelji koji žive na drugom kraju svijeta", rekla je talentirana pjevačica.

Osim glazbe, velika joj je želja postati i vjeroučiteljica. A nakon nastupa u "Supertalentu", predviđamo da je ovoj mladoj, talentiranoj dami samo nebo granica...

19. travanj 2024 11:24