StoryEditorOCM
Ostalognjusne poruke

Zlatna olimpijka iz Knina u Beogradu proživjela dramu, morali su angažirati zaštitare: ‘Ne usudim se to ni citirati...‘

Piše Šibenski.hr
14. svibnja 2024. - 12:40

Matea Jelić, zlatna taekwondoašica s olimpijskih igara u Tokiju, vrlo često na društvenim mrežama dijeli s obožavateljima svoju ljubav prema domovini. Posebno je to vidljivo kada se obilježava Dan pojede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Jelić već duži niz godina živi u Splitu, članica je TK Marjana, ali je inače iz Knina. Za svoj rodni grad je jako vezana, pa gotovo svaki vikend odlazi u posjet obitelji i na ‘punjenje baterija‘.

Na nedavnom Europskom prvenstvu Jelić je osvojila broncu u kategoriji do 73 kg, a za Večernji list otkrila je da je u Beogradu proživljavala teške trenutke.

- Dobivala sam poruke pune mržnje koje vam se ne usudim ni citirati, a ja ne dam na sebe i ako se time bavim za vrijeme natjecanja to baš i nije pametno. Jer, da biste pobjeđivali u sportskom borilištu, trebate izvući čistu snagu. I to mi je zapravo bio najveći izazov sada u Beogradu.

image
Damir Krajač/Cropix

Da bi se Matea osjećala sigurno, Hrvatski taekwondo savez angažirao je zaštitarsku tvrtku iz Beogradu čiji su je zaštitari danonoćno čuvali. 

- Jedan bi mi zaštitar uvijek bio blizu i kad god bih se okrenula, njega bih vidjela pa sam se osjećala sigurno. Zahvalna sam tim ljudima koji su bili uz mene, ali i Savezu koji je odlučio tako paziti na mene i što su obratili pozornost na te stvari. Najvažnije mi je bilo da mi roditelji ne strahuju da mi se može nešto loše dogoditi. Ja sam htjela da oni ostanu kod kuće, no mama nije izdržala pa je došla na dan borbe navijati - izjavila je Matea.

Više pročitajte OVDJE.

27. svibanj 2024 06:22