StoryEditorOCM
Ostaloplivanje

U vrlo jakoj konkurenciji Šibenčani Toni Slavica i Mauro Galić okitili se medaljama

Piše Šibenski.hr
15. studenog 2022. - 13:46

U Zagrebu je ovog vikenda održan jubilarni 50. međunarodni plivački miting "Mladost" koji je ujedno i dio HEP GRAND PRIX ciklusa natjecanja. Nastupilo je nešto manje od 600 plivača i plivačica iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Program disciplina bio je podijeljen u dva dijela s jutarnjim kvalifikacijama i popodnevnim finalima.

Za PK Šibenik nastupili su Luka Cvitan, Matej Vukičević, Daniel Bušac i Mauro Galić u C kategoriji (2007. i 2008. godište) te Toni Slavica u A kategoriji (apsolutna).

image

Toni Slavica

Toni Slavica je nastupio u 4 discipline. U disciplinama 200 i 400 mješovito Toni je osvojio uvjerljiva zlata. Također, u obje discipline se približio juniorskim rekordima hrvatske. U disciplini 400 mješovito falilo mu je 9 stotinki, a u disciplini 200 mješovito 51 stotinka.

Prvog dana natjecanja Toni je nastupio u disciplini 100 mješovito gdje je bio srebrni. Brži je bio Nikola Miljenić, olimpijac i ponajbolji plivač Hrvatske koji nastupa za PK Medveščak.

Iako se natjecao s godinu dana starijim plivačima, Mauro Galić je uspio osvojiti dvije medalje. Zlatom se okitio u disciplini 100 leptir, istoj onoj koja mu je donijela naslov kadetskog prvaka Hrvatske na ljetnom Prvenstvu Hrvatske. Dvadesetak minuta nakon discipline 100 leptir, Mauro je nastupio u još jednom finalu, sad u disciplini 200 mješovito gdje je osvojio broncu.

image

Mauro Galić

Matej Vukičević je izborio dva popodnevna finala u disciplinama 50 leđno i 50 leptir. Najbolji plasman imao je u disciplini 50 leđno gdje je osvojio 4. mjesto s 17 stotinki zaostatka za brončanim plivačem.

- Bio je ovo pravi test za naše plivače u vrlo jakoj konkurenciji. Miting "Mladost" s dugom tradicijom godinama privlači najbolje plivače iz okolnih zemalja. Činjenica da i u takvoj konkurenciji naši plivači ostvaruju odlične plasmane i osvajaju medalje nas jako raduje.

U gotovo svim utrkama isplivani su osobni rekordi i s veseljem očekujemo iduća natjecanja. Nažalost, zbog zdravstvenih problema na put nisu išli Luka Popović i braća Srzić. Vjerujemo kako bi konto medalja s njihovim nastupima bio i veći.

Nakon Grand Prix natjecanja očekuje nas nastup na Regionalnom prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Zadru 3. i 4. prosinca dok će svoja najbolja izdanja naši plivači trebati pokazati na Prvenstvu Hrvatske u 25metarskim bazenima koje će se održati u Rijeci od 19. do 23. prosinca- kazao je Dino Tepić iz Plivačkog kluba ‘Šibenik‘.

24. travanj 2024 05:38