StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

U Splitu se okupili najbolji kadeti Dalmacije. Evo tko se najviše istaknuo od Šibenčana

Piše šibenski.hr
1. srpnja 2021. - 09:27

Na splitskom Poljudu i protekloog vikenda se plivalo i natjecali. Drugo kolo Hrvatske plivačke lige okupilo je najbolje kadete i mlađe kadete iz Dalmacije. Više od 170 plivačica i plivača natjecalo se dva dijela programa.

Plivački klub Šibenik predstavljalo je 19 plivačica i plivača koji su otplivali mnoštvo dobrih rezultata i osobnih rekorda kao uvertira za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje nas očekuje 10. i 11. srpnja.

Plivali su: Amanda Tanfara, Lucija Klisović, Mia Petrović, Maja Dubravica, Tonka Huljev, Matej Vukičević, Mauro Galić, Daniel Bušac, Petar Alat, Ante Validžić Ercegovac,Josip i Niko Silov, Marin Skorić, Marko Vlahov, Jakov Volić, Marko Grubišić, Matko Bogdan, Šimun Dučić i Ivano Banić.

Kod kadeta najuspješniji su bili Matej Vukičević, s osvojena dva druga mjesta u disciplinama 400 mješovito i 200 leđno, i Mauro Galić s osvojenim prvim mjestom u disciplini 200 leđno i dva druga mjesta u disciplinama 400 i 800 slobodno. 

Kod plivačica među deset se plasira Amanda Tanfara koja je najbolji rezultati ostvarila u disciplini 100 leđno (8. mjesto).

Kod mlađih kadeta najviše su se istakli Josip Silov s 8. mjestom na 200 prsno u konkurenciji kadeta, Niko Silov, također 8. mjesto u konkurenciji kadeta u disciplini 200 mješovito, Marko Vlahov,10 mjesto u disciplini 50 leptir, Ante Validžić Ercegovac, 10 mjesto u disciplini 50 leđno.  Kod dječaka 2010. godišta među deset najboljih plasirali su se Jakov Volić (50 prsno, 6. mjesto), Matko Bogdan (50 prsno, 7. mjesto), Šimun Dučić (50 leptir, 8 mjesto). U ukupnom poretku plivači su zauzeli četvrto mjesto dok su plivačice ukupno bile osme. 

- Kao što smo i naveli, 10 i 11. srpnja naše mlađe kadete i kadete očekuje Regionalno prvenstvo Hrvatske što će biti glavno natjecanje za mlađe kadete dok će kadeti s isplivanim limitima nastupiti na Prvenstvu Hrvatske 23. i 24. srpnja u Zagrebu- kazao je Dino Tepić iz Plivačkog kluba 'Šibenik'.

19. travanj 2024 22:37