StoryEditorOCM
Ostalovaterpolo

U Betini se predomislili: ‘Brodograditelji‘ će ipak igrati treću ligu, momčad sastavljena od juniora

Piše Borislav Juras
17. srpnja 2021. - 12:46

Ipak se nije dogodilo ono što se početkom ovoga mjeseca činilo izvjesnim. Suprotno najavama kako tokom ljeta neće sudjelovati u seniorskom službenom natjecanju, čelnici betinskoga "Brodograditelja" su se predomislili u zadnji tren i poslali prijavu za nastup u šibenskoj skupini treće vaterpolske lige!

– Dogovorili smo se da ćemo formirati potpuno mladu momčad, sastavljenu od nekoliko juniora Solarisa i Zadra te domaćih momaka. Malo je vjerojatno da će biti nešto starijih igrača, eventualno bi mogli Miljak i Zelić. Ivor Jušić, Luka Škevin i Roko Bašić su tri naša momka koji par godina treniraju u spomenutim prvoligašima i prioritet nam je njihov razvoj – obrazložio je klupski tajnik Oliver Jakovčev.

Dodatni motiv za nastup u trećoj ligi je Betinjanima i to što već tri ljeta u nizu nemaju mogućnost natjecanja s mlađim uzrastima, pa djeca gube motiv za dolaske na plivalište u mjesnoj luci, za ostanak u ovome sportu...

– Na otoku Murteru ima i drugih klubova, pa nam je, uslijed kratke sezone i nedostatka utakmica, problem zadržati djecu. Trenutno ih u vaterpolskoj sekciji kluba imamo možda petnaestak, i to različitih generacija. Zato ih moramo motivirati da ostanu, omasoviti omladinski pogon. Kako smo već i najavili, nakon ljetnih aktivnosti, planiramo kontinuirane treninge i u ostatku godine, barem nekoliko puta tjedno u šibenskome bazenu – najavljuje tajnik "Brodograditelja", kluba koji traje gotovo sedam desetljeća, i nikad nije propuštao službena seniorska natjecanja. Neće ni ovaj put. Još je upitno samo tko će momčad voditi, obzirom da će Vilim Potočnjak, trener plivača i vaterpolista u klubu, i ovo ljeto igrati za otočkog i općinskog rivala, momčad Tisnoga!

S puno više gušta čelnici Brodograditelja se ovog ljeta hvale klupskom plivačkom školom, u kojoj je više od 50 djece. Otprilike polovica od njih su domicilna djeca, iz Murtera i Betine, a ostatak su "vikendaši", oni koji ljeti dođu u ovaj kraj.

Za Betinjane će trećeligaško vaterpolsko natjecanje početi ove nedjelje, i to gostovanjem u Vodicama. Osim ovih dviju momčadi, u šibenskoj skupini su još Tisno i aktualni prvak, Gusar iz Svetog Filipa i Jakova. Inače, Vodičani su objavili da su, uz pomoć grada, kupili novo igralište te će ga postaviti tamo gdje je nekad bilo, iza Malog porta.

23. travanj 2024 09:08